ABBA, една от най-успешните и обичани поп групи на всички времена, се завърна с нов студиен албум, озаглавен „Voyage“.

След близо 40-годишна пауза, любимата музикална четворка изненада милионите фенове по света с 10 нови песни и зрелищен концерт през следващата пролет.

„Мина много време, откакто за последно работихме заедно. Почти 40 години. През 1982 г. взехме решение да сложим край на музикалната си кариера. Вдъхновение да се съберем отново, дойде от реализирането на една дългогодишна наша мечта, а именно революционният концерт ABBA VOYAGE, който ще се състои през 2022 г. в специално изградената ABBA Arena в Лондон. Мисълта, че ще седнем в публиката и ще наблюдаваме нашите 3D холограми да изпълняват най-големите ни хитове, е нереално и същевременно удивително!“


След като през септември изпълнителите обявиха сензационното си завръщане с живо включване в YouTube, гледано от над 2 млн. зрители, те счупиха рекорда на Universal Music Group за най-бързата предварителна продажба във Великобритания – над 80 000 копия за три дни.

Новият албум е плод на четири години неуморна работа, през които АBBA се срещат в студиото на Бени Андершон в Стокхолм и създават магията, наречена „Voyage“. Както всички предишни заглавия на любимата четворка, „Voyage“ е написан и продуциран от Бени и Бьорн Улвеус, a аранжиментите и текстове им се се допълват от неповторимите вокали на Агнета Фелтскуг и Ани-Фрид Люнгста.

„Знаехме, че ако има шоу, ще са ни необходими няколко нови песни, които да представим… Когато влязохме в студиото след 39 години пауза, сякаш времето беше спряло… Прекарахме си страхотно“, разказа Бени.

„Първите сесии през 2018 г. бяха толкова забавни, че когато Бени се обади да ме пита дали искам да изпея още няколко песни, веднага се съгласих! Истинска радост бе да работя с групата отново. Надявам се нашите фенове да почувстват емоцията и енергията, които вложихме в създаването на албума”, споделя Фрида.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *