YouTube, Island Records, Interscope, Ume и UMC представят „U2: The Virtual Road“ – серия от 4 концерта, които ще бъдат излъчени за 1-ви път ексклузивно в YouTube канала на U2 и ще бъдат достъпни за стрийминг в следващите 48 часа.

„U2: The Virtual Road“ е и 1-ят път, в който 3 от концертите „Slane“, „Red Rocks“ и „Mexico“ ще бъдат налични в дигитален формат.

Първият концерт ще бъде излъчен на 17 март 2021 (Деня на Свети Патрик). „U2 Go Home: Live From Slane Castle“ отбелязва завръщането на бандата към легендарния ѝ ирландски концерт от 1 септември 2001. В ексклузивно YouTube събитие, Дърмот Кенеди ще открие шоуто със солово изпълнение, записано миналата седмица в близост до Лос Анджелис.


На 25 март феновете ще могат да се насладят на „U2: Live At Red Rocks“ – концерт, записан на 5 юни 1983 в Red Rocks Amphitheatre в Колорадо, САЩ по време на турнето на бандата War Tour. Шоуто дефинира музикалната кариера на U2, а пропитото с дъжд изпълнение на бандата на тази емблематична концертна локация утвърждава U2 като една от най-великите свирещи на живо групи в света. Още една номинирана за Grammy банда от Дъблин, Fontaines D.C., ще открие концерта с изпълнение, записано в родния й град миналата година.

Турнето PopMart Tour “взривява” Мексико през декември 1997 със запомнящо се шоу на стадиона Foro Sol Stadium. На 1 април феновете ще могат да видят Карла Морисън в подгряващо изпълнение за U2, само в YouTube, преди много специалния, единствен по рода си концерт „Popmart: Live From Mexico City“.

През декември 2015, U2 се завръщат в Париж, по-малко от месец след терористичната атака в града от 13 ноември, за да представят 2-та си отложени заради неприятните събития концерти. „iNNOCENCE + eXPERIENCE: Live in Paris“ бележи последния концерт от турне на U2, незабравима вечер с емоционално изпълнение на класиката на Пати Смит – „People Have The Power“. На 10 април YouTube ще излъчи концерта за 1-ви път с подгряващо изпълнение на френската банда Feu! Chatterton.

„Помним всеки наш концерт, но тези 4 определено са най-запомнящите се… Вълнуващо е, че отново ще сме на път… Ще се докоснем до магията на виртуалното турне… И сме особено развълнувани, че с нас ще бъдат такива брилянтни музиканти като Дърмот Кенеди, Fontaines D.C., Карла Морисън и Feu! Chatterton”, споделят четиримата от U2.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *