Носителката на награда Grammy Роберта Флак страда от амиотрофната латерална склероза, наричана също и болест на Лу Гериг, която ѝ пречи да продължи да пее, предаде Асошиейтед прес, като цитира представител на изпълнителката. 

Прогресиращото заболяване „направи невъзможно пеенето и не ѝ е лесно да говори“, каза Сюзан Кога, мениджър на Флак. „Но е необходимо много повече от амиотрофната латерална склероза, за да заглуши тази икона.“
                    
Съобщението за диагнозата на певицата е направеното точно преди премиерата на „Роберта“ – пълнометражен документален филм, чийто дебют ще бъде в четвъртък на фестивала за документално кино в Ню Йорк DOCNYC, пише БТА.

В него се казва също, че певицата и пианистка, която сега е на 85 години, „планира да остане активна в своите музикални и творчески занимания“.


Роберта Флак е известна с хитове като „Killing Me Softly With His Song“ и „The First Time I Ever Saw Your Face“, който я превърна в звезда, след като Клинт Истууд го използва за любовна сцена в своя филм от 1971 г. „Пусни ми Мисти“.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *