Portugal. The Man ни върнаха към 90-те с кавърите на алтернатив класиките “Steal My Sunshine” от LEN и “Novocaine For The Soul” от Eden.

Парчетата идват след анонса на бандата по случай съвместното им заглавно турне през 2022 с alt-J, които също пуснаха нов, оригинален сингъл.

За кавърите Portugal. The Man привлякоха Cherry Glazer (“Steal My Sunshine”) и Sir Chloe (“Novocaine”), които също ще предложат подкрепа като стартират турнето с alt-J.


Северноамериканското пътуване започва на 25 февруари в Питсбърг и продължава до 17 април, когато и ще приключи в Торонто.

Концертите ще се отбият на големи места като Нашвил, Атланта, Тексаското трио Далас, Остин и Хюстън, Детройт, Денвър, дати в Калифорния в Сан Диего, Санта Барбара, Лос Анджелис и Сан Франциско и много други.

Междувременно alt-J сложиха край на мълчанието си с “U&ME”, първата музика на британските арт скуул инди рок артисти след „Relaxer“ от 2017. “U&ME” е спорно най-красивата и честна песен от alt-J до момента. Тя се разгръща грациозно, новите елементи са фино прибрани, до момента, в който еуфорично соло от различни инструменти взима връх.

За разлика от миналия си отпускащ студиен проект,  “U&ME” е завръщане към инди звученето с китари като водещи инструменти, с които alt-J to изгряха през 2012 в „An Awesome Wave“. Сингълът ще се появи в предстоящия нов албум на бандата „The Dream“ на 11 февруари.

Това е просто песен за хубавите времена под ляното слънце – прекалено хубави може би“, написа бандата в социалните си мрежи.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *