ISO Records/Parlophone Records анонсираха издаването На “Shadow Man (Unplugged & Somewhat Slightly Electric Mix)”, акустичен микс на презаписаната песен от Дейвид Бауи, чийто първоначален запис е от края на 1970.

“Shadow Man” се появява в албума “Toy”, който се съдържа в боксета „David Bowie 5. Brilliant Adventure (1992 – 2001)” и “Unplugged & Somewhat Slightly Electric Mix” е на CD3/10” #2 в боксетовете „Toy (Toy:Box)”, и двата от които вече са налични.

„Акустичният“ студиен запис е комбиниран с демо версия, записана в последните месеци на 1970 – не е записана по време на албумните сесии за Ziggy Stardust, както често се смята, и е ексклузивна за този сингъл.


Бауи първоначално записва “Shadow Man” в края на 1970, отново през есента на 1971 и тогава тридесет години по-късно отново е записан за легендарния “изгубен“ албум “Toy”. Песента финално вижда бял ден през 2002 на синглите от албума “Heathen” и отново в компилацията “Nothing Has Changed” през 2014.

“Toy” е записан след триумфалното изпълнение на Дейвид в Гластънбъри през 2000 година. Бауи влиза в студиото с бандата си, за да запише нови интерпретации на песните, които за първи път записва през 1964-1971.

Дейвид планира да запише „по старомоден начин“, като бандата свири на живо, избере най-добрите варианти и тогава да ги издаде, колкото може по-скоро по възможно най-далновидния начин. За съжаление, през 2001 година концепцията за „изненада“ по издаването на албума и технологията да го подкрепи са няколко години назад, правейки невъзможно „Toy“, както сега албумът се казва, да излезе както Дейвид иска.

Междувременно той прави това, което може най-добре; прехвърля се към нещо ново, което започва с няколко нови песни от същите сесии и накрая се превръща в албума „Heathen”, излязъл през 2002 и сега признат като един от най-хубавите му моменти.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *