От началото на XXI век са минали 22 години, но сякаш беше вчера, когато всички се разхождахме по улиците с уокмен в ръка и превъртахме касетките с молив.

Всъщност в началото на века популярност придобиха редица изпълнители, сред които Шакира, Риана, Бруно Марс, групи като Coldplay, Paramore, Maroon 5 и много, много други, някои от които успяват да запазят популярността си и до днес, докато други просто залязват след известно време и някак техните хитове се забравят.

Затова пък се раждат цели видеа и профили в мрежата, които ни напомнят за тях, припомнят ни музиката им или ни разказват с какво се занимават, ако са слезли от музикалния небосклон. Днес ще ви представим пет песни от близкото минало, които има вероятност да сте забравили.


Keri Hilson – I Like

Кери Хилсън е една от онези изпълнителки, чиито песни бяха въртени изключително често по радиостанциите, а самата тя се нареждаше сред популярните поп имена на световната сцена. Американската певица и текстописец създава песента „I Like“ като част от саундтрака на германския филм – „Zweiohrküken”, а по-късно я включва в своя студиен албум „In A Perfect World…”. И макар песента да не влиза в американските класации, то тя завладява чартовете в Европа, като в цели четири европейски държави, достига първа позиция.

Natasha Bedingfield – Pocketful of Sunshine

Със сигурност сте чували култовата песен, която стана част от саундтрака на филма „Easy A” с Ема Стоун. Британската изпълнителка издава песента през 2008 г. първо в САЩ, а три години след това и в Европа, като водещ сингъл на европейския ѝ студиен албум „Strip Me Away“. Песента се изкачва до номер едно не само в класацията на Billboard, но и в европейските класации.

Daniel Powter – Bad Day

Песента на канадския изпълнител Даниел Поутър излиза на музикалния пазар през 2005 г. и веднага привлича вниманието на поп любителите със своята лесно запомняща се мелодия, която да си тананикаш в тъжните дни. Тя влиза в класациите на редица държави, като достига първото място в Billboard Hot 100, както и става част от редица филми и сериали, сред които популярният сериал – „Вероника Марс“.

Edward Maya & Vika Jigulina – Stereo Love

Ако говорим за пионерите в румънските хитове, които завладяха ефира на европейските държави преди 12 години, няма как да пропуснем да отбележим „Stereo Love” на Едуард Мая и Вика Джигулина. Ако не сте от поколението Z и не я слушате в TikTok, то има вероятност след всички тези години наистина да сте я забравили. Песента излезе през 2009 г. и за времето си беше тотален хит, който се въртеше нон стоп навсякъде, където се сетите. Песента придоби толкова голяма популярност, че достигна чак до Щатите, където се класира на 16 позиция в Billboard Hot 100.

Cheryl Cole – Parachute

„I don’t need a parachute
Baby, if I’ve got you
Baby, if I’ve got you
I don’t need a parachute”

Помните ли Черил Коул и култовата ѝ песен “Parachute”? Не? Сега ще ви припомним за нея. Песента на британската певица е част от нейния дебютен албум „3 Words” и след излизането си стана част от репертоара на европейските радиостанции. Макар парчето да не достигна много високи позиции в европейските чартове, то получи сравнително добри отзиви от критиката.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *