Носителят на две награди Grammy – Шаги, се присъединява към програмата на SPICE Music Festival 2022.

Световноизвестният изпълнител се включва заедно със своята група и 90-минутно шоу в съзвездието артисти от 90-те, които пристигат у нас и вече е ясно – за четвърта година Бургас ще бъде музикалната столица на България.

Когато става въпрос за денсхол реге хитове, които взривяват световните класации и издържат изпитанието на времето – никой не ги прави по-добре от Шаги.


Той не слиза от музикалната сцена от момента, в който се е качил на нея с безапелационните си хитове “Oh Carolina”, “Boombastic” и “It Wasn`t Me”.

Роденият в Ямайка изпълнител успя не само да внедри комбинацията между денсхол и реге на челните места в класациите, но и да проправи пътя на изпълнители като Дрейк, Риана и Major Lazer.

Напълно заслужено Шаги получава седем номинации за наградите Grammy и се преборва за две от тях – за „Най-добър албум“ през 1996 и „Най-добър албум“ през 2019 (за албума 44/876, в който си партнира с британската поп икона Стинг).

Издава 15 албума, от които продава над 30 милиона копия; има сертифициран диамантен албум – „Hotshot“ (2000 г.); шестнадесет сингъла в Топ 40 – девет от които достигат до Топ 10 и четири, които се класират до №1.

И най-впечатляващото е, че нищо от постигнатото до момента не може да го спре да създава нова музика.

„В последните си албуми умишлено се връщам към класическия Шаги – музика, която обединява хората по света“, споделя реге иконата и добавя: „Знаете какво ще се случи на 5, 6 и 7 август 2022 на Пристанище Бургас, нали? И аз също ще бъда там – очаквам ви на SPICE Music Festival!“
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *