Лятното турне на Васил Петров стартира на 9 август от Свети Влас на сцената на Амфитеатър Арена от 21:00 ч.

Следващите дати са 10 август на открита сцена в Парка на с. Марян, Община Елена по покана на читалище “Наука – 1900“.

На 15 август е в Кърджали в двора на Регионалния исторически музей, на 16 август – в Казанлък в Алиолувата къща, на 17 август – в Пазарджик на сцената на драматичен театър „К. Величков“.


Васил Петров

Концертите продължават и през септември. В София – на 11 септември на сцената на Парк-театър „Борисова градина“, на 16 септември е в Благоевград в зала „Яворов и на 17 септември в Разлог.

Тази година Васил Петров представя обновена концертна програма „SymphoNY way” с нова доза хитове – от филмови теми, през джаз стандарти, поп и рок хитове, боса нова музика до класически произведения на световни композитори.

В програмата ще изпълни и едни от най-любовните песни от последните 100 години част от новия му албум “Love Songs Vol.1”. Проектът е отличен с първа награда за „Музикално събитие на годината – Вечната музика 2020″ по БНТ в категория „Джаз“.

Зорница Иларионова

С мащабния звук на Врачанска филхармония в аранжименти, написани за самия Васил, ще звучи музиката на The Beatles, Deep Purple, Стинг, Kiss, филмовите теми на Джон Уилямс и Чарли Чаплин, хитове на Франк Синатра, Дюк Елингтън, Антонио Карлос Жобим, френска класика под диригентската палка на маестро Христо Павлов.

На сцената с Васил Петров ще са и джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиан Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас). Специален гост е „златното момиче на цигулката“, носителка на редица престижни международни награди и музикант на годината, Зорница Иларионова, която ще покаже своята талант на класически произведения и филмови теми.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *