Датата 25 септември ще бъде празник за феновете на Милена Славова – рок дамата на България ще представи за пръв път на живо новия си албум „Милена акустик“.

Проектът е финализиран по време на пандемията, излезе в началото на лятото и включва 10 знакови парчета в аранжимент, който ще остави душите на публиката като разграден двор.

Искам да жегна хората. Дали ще ги зарадвам, или ще ги натъжа с музиката си – важното е тя да въздейства, а не да минава като бял шум.“, споделя жената с бензин в кръвта и с непримиримост в гласа.


Акустичния репертоар е опасна територия, защото за да се получи, песента трябва да има зарибяваща мелодия и смислен текст. Това за мен е най-важното като творец. Можеш ли да я запееш без никакъв инструмент, започне ли да те буди по някакъв начин текста, значи съм успяла. Иначе с компютърни програми можеш да създадеш чудеса без душа и стерилни еднодневки“, категорична е Милена.

На сцената на Joy Station тя ще бъде подкрепена от вярната си банда в състав Явор Деспотов (китара), Станислав Георгиев (бас), Добромир Вълков (барабани). В селекцията на „Милена акустик“ попадат песни, които са свирени на живо акустично и през годините са доказали действието си на антидепресант и вдъхновител в едно.

Истина“ е направена само с пиано. „Неам нерви“ е в леко джаз вариант, а „Месо“ звучи в друго темпо, вкарана е гъдулка. Хората се кефят на този нов прочит. Сарказмът и честността ги докосват.“, казва певицата.В диска влизат още класики като „Ад“, „Защо“ и „няколко моторджийски химна“.

Билети за събитието вече се продават на касите на Фантастико, в мрежите на Eventim, URBO, Ticketportal и на място в Joy Station.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.