Емблематичният рок мюзикъл „Коса“ ще пренесе в Зала 1 на НДК духа на свободата и бунта, белязали 60-те години на миналия век.

На 7 декември елитен състав от актьори, танцьори и музиканти ще изпълни един от десетте най-успешни мюзикъли за всички времена. Шест от песните на мюзикъла са в Топ 100 на Billboard за най-великите хитове на XX век.

Създаден от безработните актьори Джеръм Рагни и Джеймс Радо и композитора Галт МакДърмот, „Коса” запленява света с вълнуващото усещане за свобода и вихрещия се бунт срещу статуквото.


Коса

Нов живот на „Коса“ дава режисьорът Борис Панкин, заедно с артистичния състав и екипа на Държавна опера Варна. Главните роли Панкин поверява на Виктор Ибришимов, Десислава Николова, Мариан Бачев и Нора Караиванова, диригент е Страцимир Павлов, сценографията е на Иван Токаджиев, а хореографията – на Анастасия Неделчева.

Режисьорът запазва духа на времето, в което е създаден легендарния рок мюзикъл, като в него откриваме теми, актуални и до днес. На сцената ще се насладим на таланта на над 30 солисти и танцьори, а голям мултимедиен екран ще ни пренесе неусетно в 60-те години на XX-ти век.

С наближаването на представлението, организаторите от Монте Мюзик и Държавна опера Варна напомнят, че достъпът до зала 1 на НДК е със зелен сертификат. За улеснение на гостите, които все още не са ваксинирали или преболедували, в Билетния център на НДК работи лаборатория, където могат да се тестват и получат сертификат след 16:00 часа.

Препоръките за гостите без зелен сертификат са да не изчакват последния момент, за да се тестват.

Билети за мюзикъла все още са налични в Билетен център НДК и Eventim.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *