В края на миналата година България получи уникалната възможност да бъде една от само шест избрани държави (наред с Австралия, Германия, Мексико, Швеция и ЮАР), които се включиха в световния конкурс за озвучаване на герой в предстоящото продължение на анимационния хит от 2019 г. „Семейство Адамс“.

А българинът, който спечели правото да запише гласа си в историята, като стане част от „Семейство Адамс 2“ и незабравимата вселена на попкултурния феномен, е Митко Петров-Матео. Той спечелва организаторите със своя вокален диапазон и чудата и шантава артистичност, които са в съзвучие със същността на образите от обичаната от милиони фамилия Адамс.

Матео е една от изгряващите звезди в българската музика, който е автор на музиката и текстовете на повечето от песните си. През месец май тази година той издаде своя първи музикален албум – „Различният“ с 12 авторски композиции, като три от тях имат награди от Българско национално радио.


Митко Петров-Матео

Твоят глас e сред най-шантавото семейство. В оригинала на анимацията самият Снууп Дог дава гласа си на братовчеда То, така че не е ново музикант да озвучава анимационен герой. Как се чувстваш в тази нова роля?

Винаги съм искал и съм си мечтал да озвучавам анимации. Голям фен съм на това изкуство и съм гледал почти всички анимационни филми, гледам ги и до днес.

Ти си българският победител в конкурс за озвучаване на роля в българската версия на анимацията, организиран едва в 6 държави. Как попадна в него? Разкажи ни повече за конкурса?

В края на ноември миналата година реших да кандидатствам на шега. Спомням си, че дори изпратих моите записи и видео в последния ден от кастингите. Реших, че трябва да опитам, защото винаги съм искал, а не съм имал тази възможност. Два месеца по-късно с мен се свързаха организаторите от Америка и получих писмо, че са се спрели на моя глас и моето видео ги е впечатлило най-много. Супермного се зарадвах и се надявам това голямо признание, да съм избран от тях сред хиляди кандидати, да ми отвори врати за все повече и по-големи роли.

Семейство Адамс 2

Кой е любимият ти герой от това чудато семейство?

Всеки е уникален и различен, това е и основната тема в тази втора част на анимацията. Дори най-силно впечатление ми направи фразата, че да си различен е синоним на Адамс. Съвпадение със заглавието на моя албум „Различният“, което ме накара да се усмихна и да си кажа, че няма случайни неща.

Музика или кино? Готов ли си на подобен избор?

И двете. Смятам, че могат да вървят ръка за ръка и в двете бих се впуснал с цялото си сърце!

Накъде след „Различният“?

Концертът, с който ще представя „Различният“. На 16 ноември в Sofia Live Club ще изпълня за първи път всичките си песни от албума на живо с едни от най-добрите музиканти в България. Който е любопитен меломан и обича музика на живо, е добре дошъл на този специален концерт за мен. Подготвях се и създавах музика през тези години, която исках да събера и споделя на сцена, с музиканти, на живо. След като издадох албума си, започнах да мисля още по-концентрирано в тази посока, но не бързах. Исках всичко да е перфектно.

Случи се най-големият ми кошмар – след като загубих баща си, още по-неочаквано и бързо си отиде моята майка, моят най-близък и важен човек. Това беше последният ни разговор. За концерта. Признавам, че за момент мислих да оставя всичко настрана и да се откажа, но не. Тя не би искала и още повече – вярвам, че двамата с тате ще бъдат с мен и ще ми дадат сила. Това е моят път, моята музика и каня всеки, който иска да я чуе за първи път изцяло на живо, да бъде част от този специален и раз/ЛИЧЕН концерт.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *