Видеото към песента на Рут Колева „Kiss My Attitude“ е в официалната селекция на Berlin Music Video Awards.

Конкурсната програма на най-авторитетните видеонагради в Европа се провежда между 8 и 11 юни 2022 г., а Рут и екипът ѝ са поканени в Берлин, ден преди финала, за да представят проекта.

Новината сподели самата изпълнителка часове след завръщането си от САЩ, където бе част от най-значимия арт форуми в света SXSW (South by Southwest – Conference & Festivals).


По видеото на „Kiss My Attitude“ Рут Колева работи с режисьора Георги Манов и оператора Александър Станишев. Проектът не само влиза в юбилейното10-то издание на Berlin Music Video Awards, но е и първият видеоклип в историята на фестивала, избран за участие от България.

За Рут Колева очакването на резултатите от Berlin Music Video Awards се движи паралелно с подготовката за грандиозно музикално събитие. Изпълнителката на „Candy Coated“, „Salty“ или „Wassup“ – хитове, които се ротират и извън границите на България, организира мащабна музикална конференция, която ще промотира млади български артисти. Рут приема тази кауза като своя лична мисия и издава част от знаменитoстите в гест листата.

Главният икономист на Spotify ще присъства, както и хора от най- големите фестивали в Европа, които изграждатпрограмата на тези форуми. Всички гости са професионалисти в световната музикалната индустрия, ще говорят за музикален бизнес и ще чуят млади български таланти“, разкрива Рут.

Soul Alive Music Conference ще е факт през 2023 година, като по време на конкурсната част от фестивала ще се изберат български артисти, които ще се представят пред международния музикален елит, лейбъли, фестивали и музикални компании.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.