Фронтменът на бандата Bon Jovi – Джон Бон Джоуви, разказа пред The Guardian, че преди да отиде на турне с друга рок банда, Judas Priest, през 80-те години на миналия век, никога не бил слушал тяхната музика.

Спомените на Джон го отвеждат назад във времето и той признава, че през първите години, в които с групата му ходели на турнета, предпочитал да са заедно с банди, по-скоро изявяващи се в поп музиката, отколкото с тежки метъл представители.

„Искам да отидем на турне с някой като Cars или Брайън Адамс, спомня си Бон Джоуви, но мениджърът ни каза „Не, ще се научите да свирите с банди като Judas Priest, Kiss и Scorpions.“


Мениджърът на Bon Jovi бил категоричен, че бандата ще направи повече впечатление сред рок публиката.

„Тази публика е вярна, казвал той, докато поп публиката е непостоянна.“

През 1986 г. Bon Jovi тръгват на турне с Judas Priest, като Джон споделя, че до онзи момент никога не бил слушал тяхната музика. Концертите са за представяне на новия им албум тогава „Slippery When Wet“.

Той е трети за Bon Jovi и след него групата постига феноменален успех с продадени повече от 28 милиона копия по цял свят. Именно в този албум групата преминава от по-лиричното разказване на истории чрез музика в по-тежките „води“ на хардрока и метъла.

По стечение на обстоятелствата Bon Jovi и Judas Priest отново пресичат пътищата си десетилетие по-късно, когато и двете банди са номинирани за Залата на славата на рокеднрола. Тогава, през 2018 г. Bon Jovi печелят вота на феновете и стават част от нея, докато Judas Priest все още очакват това признание.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.