Евтини самолетни билети

Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Тази седмица нашата уикенд героиня е Инна.

Винаги асоциирам песните ѝ със знойно мързеливо лято, плаж, море, коктейл. Също като музиката си, тя е бронзово секси, лъчезарна, забавна, игрива и впиваща се в съзнанието като вампир, без никакво намерение да отпусне хватката. Чуеш ли някой от множеството ѝ хитове – той дълго кънти в ума ти.

Такава е Инна – една от първите певици, чиято слава прехвърли границите на родната ѝ Румъния, за да покори милиони сърца по целия сват. Тя доказа, че балканските ритми, в колаборация със съвременно звучене и щипка латино екзотика могат да постигнат чутовен комерсиален успех – такъв, за какъвто колегите от Румъния могат само да завиждат, а българските – да мечтаят.


Румънското музикално чудо Елена Александра Апостоляну, която познаваме просто като Инна е родена през 1986 година в пристанищния град Мангалия. Учи икономика, завършва политология, но в крайна сметка се превръща в най-голямата звезда на румънската денс сцена.

Страстта на Инна към музиката не е случайна – нейната майка и нейната баба също са били певици. Като малка предпочита поп-рок музиката, като дори е част от такава банда. Преди да я споходи славата, певицата е работила в румънския курорт Нептун, където е продавала сувенири.

През 2007 г. бъдещата звезда случайно е чута да пее от продуцент на музикална компания, който ѝ предлага да сключи договор с тях. Първите записи обаче нямат особен успех, певицата прави опит за участие в конкурса за избор на румънска песен за конкурса „Евровизия“, представяйки се с името Александра, но не се класира. След първоначалния неуспех, тя сменя стила от поп балади към хаус музика, като променя и сценичното си име на Инна.

През 2008-ма Инна представя сингъла „Hot“, който бързо оглавява румънските музикални класации, след което превзема и чартовете на балканските държави, цяла Европа и Близкия изток. През 2010 г. излиза и дебютният албум на певицата – „Hot“. Той включва суперхитовете „Hot“, „Love“, „Deja Vu“, „Amazing“, „Fever“. Оттогава певицата не спира да твори, а популярността ѝ отдавна преминава границите на Балканите.

Какви мъже харесва Инна? „Най-важното е да има чувство за хумор и най-вече да е честен с мен. Естествено и визията е важна“, разкрива изпълнителката. Тя обаче откровено признава, че не е получавала неприлични предложения от свои фенове. „Само забавни и понякога дръзки предложения“, споделя с усмивка румънската певица.

Инна e носителка на множество престижни награди, включително и две статуетки на MTV Europe Music Awards. Албумите ѝ са продадени в милиони екземпляри по целия свят. Звездата издава песни на английски, френски, арабски, испански. Инна е отявлен защитник на човешките права и участник в редица кампании срещу домашното насилие.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.