Музикантът Боби Вълчев – финалист в шоуто “България търси талант”, зарадва почитателите на джаза с нови авторски парчета с автентично звучене.

В песента “Alright” Боби залага на позитивната емоция и вярата, че след трудните моменти винаги следват по-добри и човек не бива да губи вяра.

Самият той споделя, че се стреми да вижда позитивното във всяка една ситуация, това го вдъхновява и цели да го предаде на хората чрез музиката си.


В текста на песента е разказана историята на една красива жена, благодарение на която всичко ще бъде “Alright”. Боби Вълчев сам създава аранжимента, изсвирва и записва цялата песен – от барабаните през пианото до вокала.

Изпълнителят е известен със своите красиви импровизации на сцената. Той споделя, че записването на видеото към песента му отнема 11 часа, заради трудното синхронизиране между записа и кадрите, тъй като той нееднократно е споделял, че никога не свири едно и също по еднакъв начин всеки път – импровизацията е в кръвта му и държи всяка негова изява да е уникална и различна.

Съвсем наскоро Боби представи още една нова песен. Неговата “Pretty Lady” е завой към класическия джаз – този, който познаваме от миналото, с типичното ретро звучене. Музиката е негова, а автор на текста е ливанката Руба Фаят.

Историята в текста на песента също е класическа – млада дама, която играе с чувствата на своя обожател, който не се отказва да я спечели. Боби записва песента сам в студио – само глас, пиано и малко тромпет.

Интересен проект, който предстои за Боби, е този с оперната певица Гери Николаева. С нея се готвят да смесят класика с поп и джаз и да изненадат публиката с тази необичайна комбинация.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *