Американският певец, музикант и актьор Николас Джин Картър (Ник Картър) е роден през 1980 година в Джонстоун, Ню Йорк, САЩ. Той е член на една от най-успешните момчешки групи в света – Backstreet Boys.

Ник е най-голямото дете в семейството. В началото на 90-те години се е явява на множество прослушвания, участва в реклами.

В юношеските си години Ник е изпълнявал кавър версии на известни песни. Част от тези изпълнения са били включени в соловия албум на певеца, носещ името “Before The Backstreet Boys“ (1989-1993).


През май 1992 г. Ник разбира от местен вестник, че се организира прослушване на талантливи младежи за създаването на нова вокална група. Ник, Ей Джей Маклийн и Хауи Дъроу са първите членове на новооснованата група Backstreet Boys. По-късно към тях се присъединяват Кевин Ричардсън и Брайън Литрел. В този състав групата пее и до днес.

До момента BSB имат продадени над 130 милиона записа по целия свят. През 2000 г. Ник Картър влиза в списъка на 50-те най-красиви хора в целия свят според списание People. През лятото на 2008 година на Картър е поставена диагнозата кардиомиопатия. Певецът признава, че болестта му възниква в следствие на злоупотреба с алкохол и наркотици.

През 2014 година Ник сключи брак с фитнес инструкторката Лорън Кит. Две години по-късно се роди синът им Один Рейн Картър.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.