Джеф Бек намира сродна душа в Джони Деп, когато двамата се запознават през 2016 г. Бързо намират общи теми като колите и китарите и прекарват по-голямата част от времето си заедно, опитвайки се да се разсмеят.

В същото време Бек все повече признава сериозните умения на Деп за писане на песни и ухото му за музика. Този талант и химията помежду им убеждават Бек, че трябва да направят албум заедно.

Деп се съгласява и те започват през 2019 г. През следващите три години записват микс от оригинали на Деп заедно с широка гама от кавъри, които засягат всичко от Celtic и Motown, до Beach Boys и Killing Joke. През 2020 г., по време на пандемията, те визуализират сътрудничеството си с навременната си кавър версия на „Isolation“ на Джон Ленън.


Албумът на дуото с 13 песни, наречен „18“, ще пристигне на 15 юли. А първият сингъл, написан от Деп, вече е факт. Парчето се казва “This Is A Song For Miss Hedy Lamarr“ и е част от предстоящия албум.

Бек обяснява за заглавието на албума: „Когато Джони и аз започнахме да свирим заедно, това наистина запали младежкия ни дух и креативност. Шегувахме се как се чувстваме отново на 18, така че това стана и заглавие на албума.”

„18“ ще бъде наличен на компактдиск и дигитално, като версия на черен винил от 180 грама ще се появи на 30 септември. Корицата включва илюстрация на Бек и Деп като 18-годишни, нарисувана и проектирана от съпругата на Бек – Сандра.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *