Няколко месеца след като канадската суперзвезда The Weeknd загатна за появата на нова музика и следвайки хитовата колекция „After Hours“, петият студиен албум на изпълнителя се появи точно на 7 януари с livestream събитие в Amazon Music, озаглавено “103.5 Dawn FM“.

Още в първите 24 часа от премиерата си “Dawn FM” стана #1 в класацията за дебют на дигиталните платформи Spotify и Apple Music, a само седмица след това оглави официалния Airplay чарт на Великобритания. С над 500 милиона стрийма “Dawn FM” e второто заглавие на Abel  (The Weeknd), което влиза в челните позиции (#2) на Billboard Top 200.

Албумът включва 16 песни. Брилянтнo написан, продуциран и изпят, той предлага завладяващото и характерно звучене за The Weeknd, който през последните пет години е еквивалент на трендсетър и суперзвезда в музикалната индустрия.


Мистериозната и интересна личност на The Weeknd умело привлича вниманието на широката аудитория, а денс парчетата му ни отвеждат на пътешествие до 80-те години на миналия век.

“Dawn FM“ спечели любовта на милиони фенове по света, както и овациите на Rolling Stone, Variety, Pitchfork и др. Oценена с 5 звезди от The Guardian, колекцията бе обявена от Billboard за най-слушано заглавие за 2022 г.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *