Тази година шведската група Roxette празнува 30 години от третия си албум “Joyride”, следващ зрелищния глобален пробив на бандата с “Look Sharp!” през 1989.

Три #1 сингъла в Щатите – „The Look“, „Listen To Your Heart“ и „It Must Have Been Love“, както и други големи хитове като „Dressed For Success“ и „Dangerous“ бързо превърнаха дуото Roxette на Мари Фредриксон и Пер Гесле в световен хитов феномен.

”Joyride” е албумът, който трябваше да циментира новооткрития статус на Roxette на глобални хитмейкъри. Което със сигурност направи.


На 1 май тракът се засили към #1 позицията в класацията Billboard Hot 100 – поставяйки рекорд, който никоя скандинавска група или артист никога не счупи, донасяйки на “Joyride” над 11 милиона продажби.

Тази есен 30-тата годишнина на ”Joyride” ще бъде отпразнувана с издаването на 4 албума на плочи и бокссет от 3 CD-та, съдържащи оригинални издания, както и неиздаван преди и труден за намиране материал, който рисува пълна картина на уникален период в поп историята. Богато илюстрирана книжка от 32 страници разказва тази история.

Дванадесет от песните не са издавани преди, сред тях и първия запис на „Hotblooded”, който първоначално е трябвало да бъде началния трак на албума, докато „Joyride” не го победи, давайки името на албума и предстоящото световно турне “Join the Joyride”.

Бокссетът “Joyride” също предлага шанс да чуете две неиздавани преди демо версии на първоначално излизали от предишната група на Пер песни – Gyllene Tider, който през 1984 опита да разбие международния пазар с албума “Heartland Café”.

„През есента на 1989 минавах през всички възможни видове материал за новия албум на Roxette. ”Run Run Run” и ”Another Place, Another Time” от албума ”Heartland Café” се оказаха силни претенденти, така че им направихме нови, по ”Roxi-фицирани” демо версии. ”Run Run Run” ми е любимата – реших, че има потенциал да измине дълъг път“, спомня си Пер Гесла.

Двете песни обаче никога не стигнат до студийни записи.

“Независимо че пътувахме постоянно по света за “Look Sharp!”, както и за “It Must Have Been Love”, успях да намеря време да напиша много нови песни. Повечето от тях бяха нагласени да ги изпее Мари и накрая предпочетохме тези“, казва Пер.

Други неоткрити демота от 1990 са ”Small Talk”, ”Church Of Your Heart”, ”Physical Fascination”, ”Things Will Never Be The Same”, ”I Remember You” и не на последно място бъдещите сингли от B-страната ”The Sweet Hello, The Sad Goodbye” – една от най-силните песни, които не стигнат до албума. Тя обаче се превръща в много обичан трак от феновете на Roxette – the “Roxers” – и е записвана от много артисти, сред тях и американската певица Лора Браниган.

”Sweet Thing” е още една от многото песни, писани и с правено демо за новия албум, давайки на слушателите по-пълен поглед към направата на класическия поп албум.

Освент LP бокса с албуми на плоча, оригиналният албум също излиза, този път с разгъващ се калъф и пресован в мраморен или черен винил. За всички е гарантирано зашеметяващо изкарване.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *