Месеци след издаването на супер хита “Train Wreck”, Джеймс Артър се завръща с нова заявка за глобален музикален успех.

Сингълът „Medecine“, първата песен, която суперзвездата пише за предстоящия си албум, е до голяма степен автобиографична, а именно вдъхновяваща ода за обичта към себе си, връзките, обществото и лечебната сила на любовта.

„Може да се каже, че „Medicine“ е перфектната пролетна песен за 2021“, споделя Джеймс. „Изминалата година накара почти всички двойки да се огледат в огледалото и да се замислят, нали така? За щастие, половинката ми бе до мен през цялото време. Ще забележите, че части от текста на сингъла носят болезнени послания: „When I’m suicidal, you don’t let me spiral.“


Творческият процес по създаването на новата песен започва през януари 2020 г., когато Джеймс е на европейско турне.

„На сцената в Мадрид получих ужасна паник атака. Всички знаят, че и преди съм страдал от тревожност, но никога толкова непоносимо, никога на сцена и никога до такава степен, че да се наложи да сляза от сцената, защото иначе ще умра. На следващия ден имах силни симптоми на грип и трябваше да ме закарат по спешност в болницата. Оказа се, че имам инфекция на жлъчката и се налага да ме оперират веднага”, разказва той.

След като прекъсна турнето си, Артър прекарва седмица в болница в Швейцария, а когато се връща в родната Англия, е приет в Nightingale Hospital в Лондон. Следва рехабилитация в новия му дом, където стартира възстановяване с лекарства, когнитивно-поведенческа терапия и тренировки, а за да оздравее напълно, Джеймс отлага и турнето си в САЩ.

През март месец изпълнителят се чувства достатъчно силен, за да тръгне на турне във Великобритания, за което споделя, че е било най-доброто в кариерата му до момента. В този момент обаче заради пандемията са наложени строги рестрикции и карантина, a Артър използва времето, за да построи мечтаното си студио, в което работи по нова музика.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.