Дейвид Гарет записа „Ave Maria“ с Андреа Бочели. Песента e част от предстоящия албум на виртуозния цигулар, който на 30 август гостува на софийския стадион „Юнак“, съобщават организаторите.

Новият албум е озаглавен „Iconic“ и ще излезе на 4 ноември, а песните в него са вдъхновени и посветени на легендарните цигулари Дворжак, Глук, Менделсон, Шуман и още много други, на които Гарет се възхищава от дете.

Новата продукция ще включва и дуетни аранжименти с бившия му учител Ицхак Пърлман, както и със звездния италиански тенор Андреа Бочели. 


До октомври продължава европейското турне на Дейвид Гарет, наречено „Alive“. Сред песните, които публиката ще чуе у нас са на 30 август на стадиона, са „Staying Alive“, „What a Wonderful World“, „Beauty and the Beast“ и „Imagine“, рок хитовете „Enter Sandman“ и „Paint it Black“, както и интерпретациите на класически творби като „Конфутатис“ на Моцарт и „Танц на рицарите“ на Прокофиев.

Както писа © Меломан.бг, локацията на концерта бе променена заради очакваните по-високи температури, както и възможността за още по-подходяща атмосфера под открито небе, която цигуларят и екипът му искат да създадат за българската публика.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *