В зората на масивния глобален успех на Whitesnake, основателят на бандата и водещ изпълнител Дейвид Ковърдейл, записа третия си соло албум през 1995. Планът обаче се променя, когато напрежението от звукозаписния му лейбъл го принуждава да смени курса и да пусне „Restless Heart” под псевдонима David Coverdale & Whitesnake.

Въпреки промените, албумът от 1997 става топ 40 хит в Обединеното Кралство. Изненадващо, записът никога не е издаван в Щатите преди. Това ще се промени тази есен, когато Rhino ще представят няколко версии на „Restless Heart”, включително и бокс сет от 4 диска.

“Restless Heart: Super Deluxe Edition” ще бъде достъпен от 29 октомври и вече е наличен за предварителна поръчка. Колекцията от 4CD/DVD съдържа наново ремастерирани и ремиксирани версии на оригиналния албум, успоредно с неиздавани демота и студийни записи.

DVD-то ще включва музикални видеа и такива зад кадър по създаването на албума с нови интервюта от David Coverdale. Сетът идва с твърда корица, изпълнена с редки и невиждани снимки от ерата.

Три допълнителни версии на „Restless Heart” ще са налични в същия ден. Първата е делукс издание от 2 CD-та, които ще включват новия ремиск, както и оригиналния албум, наново ремастериран. Следващата е двойно LP делукс издание на 180-грамова сива плоча, съдържаща наново ремиксирания албум. И накрая ще има самостоятелна версия на диск, която отново ще съдържа ремиксирания албум. В допълнение, цялата музика ще е достъпна и дигитално в стрийминг услугите.

„Restless Heart: Super Deluxe Edition“ започва с наново ремиксирана версия на албума, която е по-близо като звучене до първоначалното намерение на Ковърдейл за новото соло издание. Тя е последвана от нова ремастерирана версия на „Restless Heart“, включваща синглите “Too Many Tears” и “Don’t Fade Away” плюс три бонус трака от оригиналното японско издание на албума.

Следващите два диска разкриват как „Restless Heart” еволюира, започвайки с ранни предпродуцирани версии на всеки трак от албума към по-късни варианти на тези песни.

DVD-то съдържа няколко музикални видеа (“Too Many Tears” и “Restless Heart) плюс придружаващ филм зад кадър по направата на албума. Ще има и видео мини албум, съдържащ три песни от акустичния албум на живо от 1997 г. „Starkers In Tokyo“, първоначално наличен само в Япония.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *