На 30 ноември във Варна и на 3 декември в София Вера Шандел заедно с Ангел Заберски Трио ще представят една от най-великите актриси на холивудското кино – Марлене Дитрих, родена през 1901 г. в Берлин.

Марлене Дитрих е мит и икона на ХХ век. Изтънчена красавица, която не се колебаеше да си играе с всички похвати на изкусителността. Марлене знаеше по-добре от всеки друг как да създаде магическата, мистериозна ауранейна запазена марка. И до днес Марлене е източник на вдъхновение. Тя еи пионер в разкрепостяване на сексуалността и освобождаването на поведението на жената. Също така е модна икона, първата, която носи мъжко сако, с палав шик. Ако добавим към това и факта, че е единствената известна нееврейка, която се противопоставя на нацистите и се бори срещу тях, трябва да признаем, че Марлене е истински феномен, необичайна жена, каквито рядко се срещатврамките на един век, споделя Вера Шандел.

Марлене е не само филмова звезда. Освен с Йозеф фон Щернберг, с който заедно създават образа Дитрих, е работила с големи режисьори като Орсън Уелс, Били Уайлдър и Алфред Хичкок.


Вера Шандел и Ангел Заберски Трио представят "Магията на Марлене"

Вера Шандел заедно с триото на Ангел Заберски – с Борис Таслев и Стоян Янкулов, избира да отдаде почит на певицата в два изключителни концерта: Премиера във Варна на 30 ноември във Фестивален и конгресен център и концерт в София, в Sofia Live club, на 3 декември.

Марлене е и очарователна певица с международен успех. Втората част от дългата ѝ кариера е посветена на кавъри на песните, които са я направили известна в киното. Като например известната песен Lilli Marleen”.Всички тези песни и стандарти, на френски, немски, английски, дори и български езикмежду коитоLa Vie en Rose” и “Fall in Love” again ще изпълним със съвременни аранжименти,дело на Ангел Заберски. Заедно с невероятните музиканти, ще вдъхнем живот на магията на Марлене на сцената, със своята смесица от ретро блясък, хумор и радост от живота, завършва Вера Шандел.

„Магията на Марлене“ на 30 ноември във Варна и на 3 декември в София. Ще се допускат само хора със зелени сертификати, а за всеки, на който му се налага да си направи тест, за да посети концерта, ще има отстъпка от 10 лева за билета.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *