В първия уикенд на септември ще се проведе второто издание на Топло Фест – фестивалът на открито в столичния Южен парк 2.

Двудневната му програма приобщава български и международни артисти в областта на цирковото изкуство, съвременния алтернативен театър, електронната, акустична и реге музика.

Всички събития на фестивала ще бъдат между 16 и 22 ч. със свободен вход на двата хълма между културно-историческия комплекс “Гарнизонно стрелбище” и Перловска река.


Топло Фест

Има ли нещо по-вълнуващо от магията на цирковото изкуство? На 4 септември всеки, който мечтае да покаже своите умения или да получи напътствия от истински клоуни, ще може да се срещне с професионалисти и специални гости.

От 16 до 17 ч. невербалното представление “Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи” ще даде клоунски съвети и рецепти за деца. От 17 до 18 ч. същия ден ще се забавляваме с Циркова работилница по жонглиране, представена от Социален цирк на Фондация Мини Арт.

Съботната вечер ще продължи с музикалната работилница на Петър Йорданов – Бъни. Неговият “Барабен кръг” ще ни предложи да се свържем с другите с помощта на ритъма и да загърбим егото в колективно изпълнение.

От 19 ч. на музикалната сцена на фестивала ще се качат Pavel Terziyski & Alexander Logozarov, за да изпълнят своя албум Settlers, а от 20 ч. българо-английската постпънк група КАКЕ? ще зареди вечерта с алтернативно звучене. В музикалната програма ще се включи и проектът TRIGAIDA, представен от Фолктроника триото на Георги Маринов (Хорхе), Ася Пинчева и Иван Шопов.

Отново в съботната вечер (19:30-21:30 ч.) студиото за документален театър VOX POPULI ще запознае публиката на Топло Фест с “ЕКСПОНАТИ – изчезващи човешки видове”. Театрална инсталация на открито ще превърне зрителите в поток от посетители на музей или изложба, които влизат в контакт с всеки “експонат”, разположен в своя уникален свят от 1 кв.м.

По залез на 4 септември зрителите ще се насладят на огнено шоу с “Нов Цирк”, последван от сет на DJ YvesO. За финал група “Синтез“ ще направи една от своите импровизации – синтез между електронна и акустична музика.

На 5 септември програмата на Топло Фест ще бъде посветена на най-старото ежегодно събитие за реге музика у нас – BIG BIG Summer REGGAE. Неделният следобед ще бъде посветен на ямайската музика, представена във всичките ѝ измерения – roots reggae, dud, dancehall, ska и jungle. One Love, One Heart. Let’s get together and feel allright!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *