Най-големите музикални звезди се включват в 24-часов концерт в защита на бедните. Ед Шийран, Били Айлиш, Дженифър Лопес, Лизо, Coldplay, Black Eyed Pease оглавяват афиша на големия лайв по няколко платформи и мрежи.

Звездите ще призоват „правителствата, големите компании и филантропите да работят заедно, за да бъде защитена планетата и победена бедността, като се обърне внимание на надвисналите заплахи“. Сред тях са „промените в климата, неравният достъп до ваксини, гладът“.

Black Eyed Peas, Christine and the Queens, Доджа Кет, H.E.R., Анжелик Киджо ще се представят на Марсово поле в Париж пред 20 000 зрители.


Дженифър Лопес и Рау Алехандро

Сентрал парк в Ню Йорк пък ще побере 60 000 фена, които ще танцуват на музиката на Coldplay, Дженифър Лопес, Лизо, Мийк Мил, Шон Мендес, Алесия Кара, Бърна Бой, Синди Лопър, Камила Кабейо, Ланг Ланг.

В Лагос ще се представят афробийт звезди като Феми Кути, Давидо, Тива Севидж.

Още концерти ще бъдат обявени скоро. А за да спечелят билети за фестивалите в Ню Йорк и Париж, желаещите могат да „подкрепят кампанията на сайта Global CitizenLive.org“. От зрителите ще се изисква или доказателство, че са ваксинирани, или PCR тест направен до 72 часа по-рано. Всички трябва да носят маски.

Coldplay

Организацията „Global Citizen“ беше инициатор на друг голям концерт през май в подкрепа на равния достъп до ваксини. Той набра 302 милиона щатски долара.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.