Музикантите от най-стария квартет на Софийската филхармония излизат на сцената на Камерна зала България този петък, 4 февруари с изпълнения на Брамс и Шуман. 

В 19 ч. зрителите ще могат да се насладят на Клавирен квинтет фа минор от Йоханес Брамс и Струнен квартет № 1 от Роберт Шуман, със специалното участие на Василий Илисавски, пиано. 

През 2022 г. „София квартет“ ще зарадва малките си почитатели и техните родители със следващо издание на „Концертите с дрескод за деца: дигитално“.

Освен нова порция забавни видеоклипове за велики композитори, поднесени на езика на децата, музикантите готвят и конкурс за младежи Sofia Quartet Junior. Както самото заглавие подсказва, квартетистите ще търсят своите наследници, с които да споделят сцената, след като ги посветят в тайните на професията. 

Дейностите са част от проекта „Концерти с дрескод за деца: дигитално“, финансиран по програма „Култура“ на Столична община. Билети за концерта на „София квартет“ на 04 февруари 2022 г. са в продажба на касата на зала България и онлайн на Eventim.

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *