Риа представи с мини концерт в градината на столично заведение първия си сингъл „Нашата мечта“ и видеоклипа към него.

В присъствието на своите родители Мери и Миро от Мери Бойс Бенд, обичаната Тони Димитрова и дъщеря ѝ, актьора Дарин Ангелов, режисьорите Васил Стефанов и Стефка Николова, телевизионни и радиоводещи, журналисти и приятели, младата певица изпълни любимите си песни, акомпанирайки си на китара.

Акустично прозвуча и песента „Нашата мечта“. В записа ѝ Риа също сама изпълнява вокалните и голяма част от инструменталните партии. Текстът е създаден по стихотворението на Rio Bravo „Щастливо изпепелена“. Записите са осъществени от Искрен Искренов в студио „Винил“.


Видеото е заснето на Картинг Писта „Красна Поляна“ от творческия тандем Васил Стефанов/Стефка Николова. Стилист е Димитрина Иванова. В клипа участват музиканти от групите 58 Degrees и Nonsense, и приятелите: Жени, Кали, Явор и Ади.

Риа е артистичен псевдоним на Мария Мирославова – мултиинструменталист, вокал и автор на песни. Тя е на 19. Родена е в София. Свири на пиано и посещава уроци по солфеж от петгодишна възраст.

До седми клас учи в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ със специалност пиано и втори инструмент класическа китара, след което завършва с отличие Софийската математическа гимназия и продължава образованието си с „Компютърна анимация и визуални ефекти“ в Манчестър.

Първите си стъпки в популярната музика Риа прави с изпълнения за китара и глас на концерта за 45-тата годишнина на СМГ в зала 1 на НДК, последван от множество представяния на открити сцени, Естрадата в Борисовата градина и благотворителни събития.

Няколко години се изявява като вокал на група LIFT, с които изнася трибюти на Red Hot Chili Peppers и Beatles. По-късно, с приятели от гимназията, създава група 58 Degrees. След поредица успешни концерта с кавърверсии на любими хитове, младите музиканти започват да свирят и авторска музика.

През последните години Риа пише стихове и музика, създава и изпълнява свои песни.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *