Европейската обиколка на легендарното дуо Dead Can Dance “Europa 2022” стартира от Глазгоу днес, 7 април.

След няколко концерта във Великобритания, артистите потеглят към централна Европа – Франция, Люксембург, Германия, Холандия и т.н., а след месец най-после ще ги посрещнем и на Балканския полуостров.

На 14 май ги очакваме с нетърпение в зала 1 на НДК, София. След две години ограничения в провеждането на концерти на живо, интересът към турнето е наистина голям – за доста от локациите билетите са разпродадени седмици преди провеждането им.


Завръщането на магнетичния тандем Брендан Пери и Лиса Джерард в България ще бъде с пълнокръвна група музиканти от 7 човека. Формацията ще изпълнява композициите от цялата си забележителна кариера в нови аранжименти.

В нова светлина ще чуем и видим композиции, превърнали се в химни на три десетилетия, любими класики от албуми като “The Serpent’s Egg” (4AD, 1988), “Aion” (4AD, 1990) и “Into The Labyrinth” (4AD, 1993), както и излезлите през това хилядолетие “Anastasis” (2012) и “Dyonisus” (2018).

Шотландската певица, музикант и текстописец Астрид Уилямсън ще придружава Dead Can Dance по време на повечето дати от турнето. Тя ще открие и големия им концерт в зала 1 на НДК на 14 май.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *