Историята за “Цар Лъв“, който безапелационно оглави класациите за любим мюзикъл на всички поколения, ще завладее сцената на Зала 1 на НДК на 11 април.

Цар Лъв“ е първият анимационен филм на Disney, създаден по оригинална история (1994), вдъхновена от библейските разкази за Йосиф и Моисей, както и от „Хамлет“ на Шекспир.

Песните на Елтън Джон и текстописеца Тим Райс, с оригинална музика на Ханс Цимер: „I Just Can’t Wait to Be King“, „Circle of Life“, „Hakuna Matata“, „Can You Feel The Love Tonight“ и други, покоряват сърцата на зрителите и спечелват две награди „Оскар“ и един „Златен глобус“.


Едноименният мюзикъл прави своята световна премиера в Лондон през октомври 1999 и оттогава, освен че триумфира на световната цена, носи шесткратно повече приходи от анимационния филм.

Сюжетът разказва за Симба (лъв, от суахили) – младия лъв, който трябва да наследи баща си – Муфаса, като цар на Лъвските земи. Но убийството на Муфаса от чичо му Скар обърква предначертания ход на събитията и въвлича Симба в много премеждия, докато след години борба доброто побеждава. Симба защитава полагаемото му се място и животът се завръща в обичайната си посока.

Повече от 20 години „Цар Лъв“ привлича публиката в целия свят, което показва, че всички ние имаме нужда от красиви и добре разказани приказки за кръговрата на живота. Във всеки един човек живее и доброто, и злото. И само ние решаваме кое от тях ще управлява.

На 11 април ще станем свидетели на невероятно зрелище за сетивата, обединило в завиден синхрон всички елементи на хитовия мюзикъл – от музиката, сценографията, костюмите, хореографията, сценичните боеве и 3D мапинга до зашеметяващите изпълнения на артистите от сферата на всички сценични изкуства.

Мюзикълът „Цар Лъв“ оживява за пръв път на професионална сцена в България в мащабната продукция на Държавна опера Варна, с оркестрация на Данко Йорданов и именити творци в постановъчния екип: режисьор – Петко Бонев, диригент – Страцимир Павлов, сценичен дизайн и костюми – Ася Стоименова, сценично движение и пластика – Анна Пампулова, сценични бойни пластики – Николай Градинар – Дериволков, 3D мапинг – Лора Руневска, превод – Лилия Бонева.

Цар Лъв

В състава на артистите от различни поколения, избрани след труден кастинг в два тура, се открояват изпълнителите на малките Симба и Нара – Максим Ялнъзов и Бриана Петрова. В главните роли ще гледаме утвърдени имена, сред които Виктор Ибришимов, Борислав Веженов, Лилия Илиева, Димитър Ялнъзов, Христина Джурова и др.

„Цар Лъв“ е изключително въздействащ и завладяващ спектакъл, който ще докосне сърцата на публика от всички възрасти. Билетите за продукцията вече са в продажба в мрежата на Eventim и Билетен център НДК.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *