Продължението на филма „Жокера” с участието на американския актьор Хоакин Финикс, озаглавено „Joker: Folie à deux“ („Жокера: Лудост за двама“), ще излезе на 4 октомври 2024 г.

Това съобщи The Hollywood Reporter. Според изданието една от ролите във филма може да бъде изиграна от американската певица Лейди Гага, но все още не е известно кой образ ще изиграе тя.

Филмът отново ще бъде режисиран от Тод Филипс. Според Deadline снимките трябва да започнат през декември.


View this post on Instagram

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Филмът за Жокера излезе през 2019 г. и спечели два „Оскара”: за най-добра оригинална музика (композитор Хилдур Гаднаутир) и за най-добър актьор (Хоакин Финикс). 

Ще бъде интересно да видим дали „Жокера 2“ или „Жокера: Лудост за двама“ може да достигне същите боксофис висоти. При бюджет от около 70 млн. долара „Жокера“ възвърна над 1,07 млрд. долара от продажби на билети, като по този начин натрупа най-голямата сума в историята за филм с рейтинг R.

Макар че имаше значително очакване за това как Финикс и Филипс ще представят героя, малцина смятаха, че той ще се сгромоляса по този начин. И като се има предвид, че поне засега той се намира извън другите притежания на Warner Bros. и DC, които включват DCEU, както и наскоро излезлия „Батман“, който има своя собствена зараждаща се вселена, е още по-впечатляващо, че този филм създаде свой собствен свят. „Жокера 2“ ще го доразвие.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *