Кадифения глас на България – Васил Петров, тръгва отново на симфонично турне с осем концерта. „SymphoNY way“ започва на 9 август от Свети Влас на сцената на Амфитеатър Арена от 21:00 ч.

Следващите дати са 10 август на открита сцена в Парка на с. Марян, Община Елена по покана на читалище „Наука 1900“. На 15 август е в Кърджали в двора на Регионалния исторически музей, на 16 август – в Казанлък в Алиолувата къща, на 17 август – в Пазарджик на сцената на драматичен театър „К. Величков“, в София е на 11 септември на сцената на Парк-театър „Борисова градина“, на 16 септември е в Благоевград в зала „Яворов и на 17 септември в Разлог.

Заедно с Врачанска филхармония и диригента Христо Павлов Васил Петров представя негови интерпретации на световни хитове от различни жанрове – от рок, през поп, джаз и боса нова стандарти до филмови теми и класика. Тази година той отново поднася изненади в програмата „Симфоничен начин“, като добавя няколко нови заглавия, сред които и „I Was Made For Lovin’ You” на Kiss, песен, която самия Петров аранжира за симфоничен оркестър. В програмата ще изпълни и едни от най-любовните песни от последните 100 години част от новия му албум “LOVE SONGS Vol.1”.


Васил Петров

Изумителната солистка, цигуларката Зорница Иларионова гостува в продукцията. Тя е един от най-популярните ни цигулари на новото време, носителка на редица международни награди и представя достoйно страната ни на престижни музикални и световни сцени. С приканващия звук на цигулката ѝ Васил Петров изпълнява теми на The Beatles, Синатра и френски класики съвместно с оркестъра. Н

а сцената са и джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиан Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас). В концертната програма SymphoNY way акцентът е върху взаимодействието между музикантите в диалог с жанрове и епохи. Васил Петров моделира вечните класики – “Yesterday“, „Soldier of Fortune“, „I Was Made For Lovin‘ You”, „Something“, „Fragile“, „Michelle“, „Smile“, „My Way“, „New York“, „Strangers In The Night”, които сплита чрез своите музикални възгледи и изразни средства в чисто нови музикални произведения. Това е нова вселена от музикални възможности, поставени върху симфонично звучене и финеса, с които той ги интерпретира.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *