Малцина са футболистите в модерната история на играта, които могат да се мерят с неверотния талант и футболни успехи на Лионел Меси.

„Бълхата“, както още е известен един от най-великите играчи в света е на върха на европейския и световен футбол вече повече от десетилетие, като държи редица престижни рекорди на индивидуално ниво.

Дребничкият аржентинец има над 680 гола в своята пъстра професионална кариера. Той е бил част от най-добрия отбор на Шампионска Лига 7 пъти, бил е част от отбора на годината на УЕФА 12 пъти, ставал е аржентински футболист на годината 12 пъти, а освен това е бил най-добър играч в испанския шампионат цели 6 пъти. Но най-престижните отличия за „бълхата“ си остават неговите рекорди 6 трофея Златна обувка, последния, от които Меси спечели в края на церемонията 2019 година.


Невероятните футболни постижения на Лео Меси обаче надали биха били възможни без неговата любима музика. Предвид неговите южноамерикански корени, едва ли е изненада, че Меси е почитател на „кумбия“ – специфичен латино стил, който произлиза от регионите на Колумбия и Панама. Излишно е да споменаваме, че стилът е силно популярен в Южна Америка и латино общностите.

Всъщност Меси не е почитател на „кумбия“ от вчера. Неговите пристрастия към този музикален стил датират от времето, когато той все още се утвърждаваше в стартовата единайсеторка на испанския гранд и редовен фаворит за шампионата – Барселона.

Споменавайки тима на Барса, е интересно да се отбележи, че ако погледнем конкретните предварителни коефициенти за залагане за шампион на Примера Дивисион за сезон 2021/2022 ще видим, че каталунците са с втори най-добър коефициент (3.25), след основния фаворит за големия трофей към момента, а именно отбора на Реал Мадрид (2.10).

И все пак, редно е да отбележим, че „бълхата“ си има и любим изпълнител от стила „кумбия“. Това е Серхио Торес. Любопитен факт е, че двамата не просто се познават, но са и приятели. Меси и Торес се срещат за пръв път през вече далечната 2006 година.

Серхио Торес дори е написал песен в чест на Меси, носеща името „Осмото чудо“, вероятно наблягайки на изумителния спортен талант на Лионел, който не спира да изумява всички, откакто проби в мъжкия футбол през 2004 година.

За разлика от дългогодишното приятелство между Меси и Торес, повече от 20-годишния романс на Лионел с тима на Барселона приключи през лятото на 2021 година. След 21 години в каталунския гранд Меси трябваше да се сбогува с Барселона. На прощаване Лео даде дълга пресконференция, на която не успя да сдържи своите емоции и сълзи. И ясно показва колко голямо място Барселона заема в неговото сърце.

Всъщност по-голяма част от съзнателния живот на Лео Меси е преминала именно в каталунския гранд, което говори достатъчно за привързаността му към този клуб. Какъвто и път да поеме Лео Меси след Барселона, той ще може да разчита на своята любима музика, която да го окуражава и мотивира за нови футболни успехи.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *