Неповторимият глас на Уитни Хюстън отново ще звучи в кината, 30 години след появата на „Бодигард“ и 10 години след смъртта ѝ.

Актрисата Наоми Аки получи тежката задача да влезе в образа на великата певица за новия биографичен филм, който носи заглавието на един от най-големите хитове на покойната музикална легенда – „I Wanna Dance With Somebody“.

Създателите на биографичната драма обещават „откровен портрет на сложната и многопластова жена, известна с прякора Гласa“


Наоми е позната с ролите на Джана в деветия и последен епизод на култовата космическа сага „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ и на Бони в поредицата „Краят на ш****ия свят“ на Нетфликс

Ролята на бившия ѝ съпруг Боби Браун ще изпълни Аштън Сандърс, а Стенли Тучи ще е музикалният продуцент Клайв Дейвис. Кларк Питърс ще изиграе бащата на Уитни – Джон Хюстън, а Тамара Тъни ще е нейната майка, известната госпъл и соул певица Сиси Хюстън. 

Филмът ще проследи историята на едно момиче от Ню Джърси, пеещо в църковен хор, което се превръща в един от най-добре продаваните и най-награждаваните музикални изпълнители в историята. 

„Мечтата ми? Да пея както искам, да бъда каквато съм. Да достигна до възможно най-голямата аудитория“, казва Аки като Хюстън в първия трейлър на продукцията. 

Във видеото не е пропусната и една популярна критика към звездата. Водещ в радиошоу повдига въпроса за това, че нейната музика „не е достатъчно черна“ (в смисъл на афроамериканска), на което тя уверено отговаря: „Не знам как да пея като черна и не знам как да пея като бяла. Знам просто как да пея“
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.