Да правиш филмова музика, музика за видеоигри и гейминг предизвикателства… Да играеш с нотите и да диктуваш настроението, като дори вкарваш инструментите във война… Това го може само Александър Костов!

32-годишният Александър е един от малкото българи, участвали в записите към музиката на световни хитове като: сериала „Короната“ (The Crown), филмът с Бен Алдридж „Да пееш в Париж“ (Paris song), култовите видеоигри “Total War Three Kingdoms” или “Assassin’s Creed Odyssey” и още много други.

Като част от екипа на семплинг компанията Strezov Sampling, Алекс участва в създаването на продукти използвани от филмови композитори по цял свят и този поглед към международните тенденции му помага да развие своя собствена идея.


Войната на инструментите

Проектът „Войната на инструментите“ е уникална интернет платформа, която представя една песен записана в три коренно различни стилово и ансамблово варианта, но звучащи в абсолютен синхрон. Програмата позволява да се добавят и изключват инструменти, да се миксират трите записа, така че да се експериментира с музиката и да се получи различен аранжимент.

Идеята всъщност възникна от битките на героите във видеоигрите. Помислих си какво би било ако вместо персонажи, инструментите да влязат във война. И тъй като досега бях правил различни аранжименти на една и съща мелодия, реших да отида до абсолютната крайност, в която не се повтаря един и същи инструмент в различните версии, споделя Алекс.

Стартовата, авторска песен от проекта е със заглавие „It`s My Time To Bе Alive“. Записана е със симфоничен оркестър, във фънк-рок вариант и в електро-денс вариант. Дванадесет бутона добавят или премахват гласовете на трима вокалисти и специфичните за всеки от стил музика инструменти.

Със симфоничен оркестър

Фънк-рок вариант

Електро-денс вариант

„It`s My Time To Bе Alive“ може да бъде слушана както в опцията само с вокал или инструмент, така и с включени всички възможни варианти. Една година отнема на Александър да изгради платформата събере екипа и реализира проекта, в който се включват: Sofia Session Orchestra, басистът Тони Пиперов от Full Circle, невероятният Джейми Рашед, който сега обира симпатиите в „Гласът на България“, талантливите Дани Димитров и Ева-Мария от Deep Zone Project и още много други музиканти, които може да видите и призовете за нестандартна битка във “Войната на инструментите”.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *