Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Тази седмица нашите уикенд герои са Ал Бано и Ромина Пауър.

Считам майка ми за един от най-големите привърженици на италианските музикални легенди Ал Бано и Ромина Пауър. От детските си години си спомням как, когато ги пуснеха по държавната и единствена телевизия, всички в стаята просто млъквахме, за да може тя да се наслади на изпълнението им.

Ал Бано и Ромина Пауър


Когато в края на 90-те бе оповестено, че голямата им дъщеря е изчезнала, майка ми посрещна новината почти трагично. Притеснението ѝ беше толкова искрено и силно, че дори леко ме шокира. И днес, когато се случи отново да си поговорим с нея на тема музика, тя не пропуска да спомене страстта си към италианския дует.

Страст, която ни най-малко не е отшумяла. Напротив, също както и при доброто вино, с годините този музикален интерес се превръща в същински еликсир. Достоен само за истинските познавачи. Тези, които са способни да му се насладят истински и от сърце. Наслада за душата.

Красивата и амбициозна американка Ромина Пауър е дъщеря на известния щатски актьор Тайрън Едмънд Пауър. Детството ѝ преминава в Италия и Мексико, а образованието си получава в Англия. В далечната 1967 година Ромина среща Ал Бано Каризи, който вече е звезда в Италия. Нужен им е само един поглед, за да се влюбят, и само една песен, за да разберат, че в дует могат да покорят света. И го правят.

Ал Бано и Ромина Пауър

Ал Бано и Ромина имат повече от 20 успешни музикални албума. През 1984-а са на върха на славата си. Двамата изпяват легендарната „Felicitа“ на фестивала в Сан Рем. Песента става огромен хит в цяла Европа и продава зашеметяващите за онези години 6 милиона копия. Имат четири деца – един син и три дъщери.

Успехът и славата на Ал Бано и Ромина са помрачени от трагично събитие. През 1994 г. в Ню Орлиънс изчезва безследно най-голямата им дъщеря – Иления Каризи. Дуетът отменя всичките си концерти и се посвещава на издирването ѝ. Година по-късно излиза последният им албум “Emozionale“. Раздялата им е обявена официално от самия Ал Бано през 1999 г.

Ал Бано и Ромина се сближават отново през 2013 година, когато заедно отпразнуват 70-годишния юбилей на Ал Бано. „Бяхме женени в продължение на тридесет години, моята любов към него никога няма да си отиде“, споделя Ромина. Тогава решават да подновят съвместните си изяви на сцената.

Ал Бано и Ромина Пауър

Извън сценичните успехи, легендарният италиански изпълнител Ал Бано достига и други професионални върхове – неговата марка вино го нареди сред най-продаваните производители в Италия. От избата на виртуозния певец излизат по 20 хиляди бутилки дневно, а най-популярното вино е от сорта совиньон блан и е кръстено на вечния хит “Felicita”.

През пролетта на 2018 година Ал Бано и Ромина за първи път станаха дядо и баба. Дъщеря им Кристел роди момче от съпруга си Давор Луксич, богат бизнесмен от хърватско-чилийски произход. Кристел се запознава с него в Ню Йорк, а през 2016 година двамата се ожениха.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.