Всеки уикенд © Меломан.бг • Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook и профила си в Twitter. Тази седмица нашата уикенд героиня е DARA.

Тя е млада, талантлива и красива. Излъчването ѝ е на истинска на световна звезда, а поведението ѝ на сцена е достойно за международна слава. Тя е щура и фатално привлекателна…

Дарина Николаева Йотова, позната на всички като DARA, е родена на 9 септември 1998 година във Варна. Тя има брат – Йордан и сестра – Моника. Дара участва в музикалното риалити “X Factor“. Там тя се класира на трето място.


DARA

През юни 2016 година излиза дебютният ѝ сингъл “К’во не чу“, а в средата на юли и официалният клип. Песента става хита на лято 2016. 3 месеца по-късно излиза и английската версия на парчето – „Onto You“.

На 10 март 2017 година излиза песента ѝ „Родена такава“, а на 21 юли 2017 година заедно с Пламен и Иво, както и Pavell & Venci Venc’, пускат „Няма да си тръгнеш с друг“. Няколко месеца по-късно е издадена и песента ѝ „Недей“. През следващата година Pavell & Venci Venc’ представят „Срещу мен“, в която DARA взима специално участие.

През 2018 година печели наградата за най-добра изпълнителка на Годишните музикални награди на БГ Радио. На церемонията DARA представя парчето си „Все на мен“. Година по-късно избира отново наградите на БГ радио да представи за пръв път „Darbie“.

Парчето е само част от международните проекти, с които DARA и лейбъла ѝ Virginia Records се представят пред меломаните в целия свят. Сред другите заглавия са „My Time“ с Monoir и „BTW (Bye, Bye)“ с Livin R & Noisy.

Dara

2020 година беше една от най-успешните за младата изпълнителка. Зрителите я видяха като участник в осмия сезон на предаването „Като две капки вода“. В шоуто DARA завърши на трето място. В началото на лятото излезе песента „Ай-Ай“, а в края му – парчето „MAMACITA“.

През 2021 г. сингълът на DARA „Cold as Ice“ беше представен в 20 страни, сред които Русия, Южна Корея и Великобритания и беше подкрепен от дигитални екипи в 30 държави, включително Германия, Швейцария, Италия, Австрия, Израел, Полша, Унгария, Турция, Скандинавските страни и др. Зад изпълнителката вече стои и британски екип, който започна да я лансира в Обединеното Кралство.

През същата година DARA стана и най-младият член на треньорския екип в шоуто „Гласът на България“ до момента. Тя зае един от четирите горещи стола в търсене на таланти заедно с Любо Киров, Иван Лечев и Галена.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *