Всеки уикенд © Меломан.бг • Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook и профила си в Twitter. Тази седмица нашата уикенд героиня е Анастейша.

Дрезгав секси глас и поглед, скрит зад неизменните слънчеви очила. Тя е певица със силен характер. Може би много по-силен, отколкото предполагаме. Жена, на която се налага да мине през ужаса, наречен рак на гърдата. И то два пъти. И въпреки това, жена, която не се отказва от мечтата си – да пее.

Анастейша е пример за силата на духа, за борбата, стоицизма, волята. И ние сме ѝ много благодарни, че реши да ни удостои с вниманието си и да изнесе първия си концерт у нас преди няколко години. Вълнуващо събитие, което ще помним още дълго. А до следващата ни среща „на живо“ нека си припомним най-доброто от жената с крехка външност и твърд характер – Анастейша!


Съдбата на Анастейша изглежда предначертана – тя трябва да бъде звезда. Дори семейството ѝ е звездно: нейният баща – Робърт Нюкърк, е певец, а майка ѝ – Даян Хърли, е актриса на Бродуей. Още 13-годишна започва да се занимава с танци. Участва във видеоклиповете на известни изпълнители, сред които и мега звездите от близкото минало Salt-N-Pepa.

Големият пробив за Анастейша идва с участието ѝ в телевизионно шоу „The cut“, с водеща Лиса Лопес от R&B групата TLC. Тогава все още неизвестната Анастейша печели второ място, но прави голямо впечатление на Лопес и на тримата съдии на шоуто. Дори кралят на попа Майкъл Джексън ѝ се обажда, за да я поздрави и окуражи.

Дебютният албум на певицата – „Not That Kind“, излиза през 2000 година и покорява класациите в осем държави. В родната ѝ Америка обаче продажбите на са доста слаби. Нещата се променят година по-късно, когато излиза вторият ѝ албум – „Freak of Nature“. Той затвърждава позициите на Анастейша като една от най-перспективните поп изпълнители на нашето време.

Анастейша дълги години крие истинската си възраст. Нейните мениджъри я убедили да „съкрати“ 4 години от истинската си възраст, за да увеличи шансовете си за успех сред младежката публика. Тя е на 32, когато придобива световна слава, но твърди, че е на 28 години.

„При всяко интервю трябваше да премислям кога съм родена и на каква възраст са братята и сестрите ми”, споделя певицата.

Певицата води дълга битка с рака на гърдата. Страшната диагноза получава за първи път през 2003 година. Следва успешно лечение и ремисия. През 2013 година обаче ракът се завърна и певицата бе принудена да се подложи на двойна мастектомия. Като част от реконструктивната операция са ѝ премахнати мускули на гърба, за да се използват при гърдите.

„Преди години някой ми каза, че името ми на гръцки означава „възкръсване“ и тогава си помислих колко пророчески е постъпила майка ми да ми даде това име. Като научих значението му, сякаш усетих крилата на феникс на гърба си“, споделя поп дивата за едни от най-трудните моменти в живота си – диагнозата рак и последвалата операция.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *