Евтини самолетни билети

Тео Дейвид Хъчкрафт е роден на 30 август 1986 г. в Ричмънд, Англия. Той е певец и автор на текстове, по-известен като солист на електро-поп дуото Hurts.

Хъчкрафт среща Адам Андерсън пред нощен клуб в края на 2005 г., в разгара на свада, възникнала между техни приятели. Твърде пияни, за да се включат в разпрата, те започнали да си говорят за музика и осъзнали, че имат сходни вкусове и решили да създадат група.

В следващите няколко месеца те разменяли музика и текстове, преди да сформират групата Bureau през март 2006 г. Първата им изява е през май същата година, по време на фестивала The Music Box в Манчестър и скоро след това подписват с независимото звукозаписно студио High Voltage Sounds. Така се стига до издаването на първите им парчета „After Midnight” и „Dollhouse“ през ноември.


През 2007 г. групата се разпада и скоро след това двамата основават групата Daggers. Подписват договор със звукозаписната компания Fernando и през октомври излизат „Money“ и „Magazine“.

През януари 2009, в своята страница в Myspace Daggers съобщават, че групата се разпада.

Днес познати като Hurts, Тео и Адам записват аматьорско видео към песен, наречена „Wonderful Life“, в което участва танцьорка, която се отзовава на обява, поставена на витрина на магазин. След като качват клипа в YouTube през април 2009 г., той става изключително популярен. Още през юли подписват с RCA. До този момент видеото има над 21 милиона гледания, което го нарежда в топ 200 от най-гледаните в сайта.

Групата бързо набира популярност и скоро започва да печели редица престижни музикални призове. През 2010 г. популярният радио DJ Zane Lowe промотира новата им песен „Blood, Tears & Gold“ като „най-горещия запис на годината“. Скоро след това Hurts провеждат и първият си концерт, който се състои в Берлин. Следват редица покани за участия и концерти в Лондон, Берлин, Кьолн.

След огромния успех, Hurts са поканени да участват в церемонията по раздаването на Video Music Awards на гръцката MAD TV, през юни в Атина. Същият месец Кайли Миноуг обявява, че ще направи съвместно парче с тях.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.