Когато Fleetwood Mac издадоха първия си албум на живо през септември 1980, той улови най-емблематичното събиране на сцена от легендарната банда, демонстрирайки пълния мащаб на креативните им суперсили.

Записан основно по време на световното турне “Tusk”, “Fleetwood Mac Live” донесе достойни за двоен албум вълнуващи изпълнения, включващи масивни хитове като “Dreams” и “Go Your Own Way”, “Rhiannon” и “Don’t Stop”.

Rhino дават на дебюта на живо от бандата силно заслужен бис с новата колекция от 3-CD/2-LP, съдържаща ремастерирана версия на оригиналното издание на 180-грамова плоча и CD, както и неиздавани музикални записи на живо в повече от един час между 1977 и 1982 на третото CD. Сетът също включва бонус от 7-инчов сингъл с нечувани преди демо версии на “Fireflies” и “One More Night”.


В България заглавието “Fleetwood Mac Live: Super Deluxe Edition” вече е налично за предварителна поръчка. А неиздавани изпълнения на живо на “The Chain”, записани в Кливланд през 1980, са налични във всички дигитални платформи и услуги.

Това Super Deluxe изданието е представено в 12 x 12 картонен калъф и идва с книжка, пълна с редки снимки, пълния маршрут на турнето “Tusk”, както и история на албума на живо от писателя Дейвид Уайлд. Той пише: “И тогава, и сега “Fleetwood Mac Live” артистично маркира пленителен времеви период за група, която в една или друга форма е на глобалната сцена за повече от половин век… Това е много забавен рок енд рол цирк в пълния си замах под голямата палатка на собственото сътворение на бандата, оставяща публиката заслепена на локации от Париж, Франция до Пасаик, Ню Джърси“.

Голяма част от оригиналния албум е записана на живо между 1979 и 1980, с някои изключения: “Don’t Let Me Down Again” е записана през 1975 по време на турнето за Fleetwood Mac; “Dreams” и “Don’t Stop” са от саундчека на бандата в Париж, докато “Fireflies,” “One More Night” и кавър на “Farmer’s Daughter” от Beach Boys са записани в Калифорния по време на специално шоу за екипа на бандата, семействата и приятелите им.

14-те трака на живо, които ще дебютират в Super Deluxe изданието, обхващат по-широк набор от време от оригиналното издание. Те включват седем песни от турнето “Tusk” (1979-80), четири от турнето “Rumours” (1977) и три от турнето “Mirage” (1982). Тези звездни допълнения включват версии на живо на “Tusk”, “Gold Dust Woman” и “Songbird”, както и “The Green Manalishi (With The Two-Pronged Crown)” – песен, писана през 1970 от китариста Питър Грийн, основал Fleetwood Mac с Мик Флитууд и Джеръми Спенсър през 1967.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *