Песента „Девочка танцуй“, която покори слушателите във всички музикални платформи, активно се завъртя и по радиостанциите, като донесе престижни награди на двамата артисти – Artik & Asti, сега песента набира скорост и в България, където много руски песни влизат в радио- и телевизионните класации.

„Девочка танцуй“ е още един хит, който се появи в официалната класация на България за излъчване – Топ 100. Песента излиза у нас чрез Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music Russia.

В стрийминг услугата Yandex Music Artik & Asti нямат равни на себе си – „Девочка танцуй“ се оказа най-слушаното руско парче в платформата. Въпреки че от излизането на песента е изминала повече от година, тя все още не е напуснала топ 40 на класацията на Yandex.


И това не е единственото постижение: Artik & Asti също станаха най-популярната руска група през 2020 г., а албумът „7 (Част 2)“ (в който се съдържа песента) се оказа най-слушания руски албум в платформата.

В другите платформи „Девочка танцуй“ също показа изключителни резултати. Парчето влезе в топ 10 на най-слушаните песни за 2020 на Apple Music, а самите Artik & Asti са сред топ 5 най-популярните изпълнители в платформата. „Девочка танцуй“ все още е в Top 100 на Apple Music, изпреварвайки много нови хитове.

Във VK и BOOM „Девочка танцуй“ влезе в топ 10 на най-слушаните песни, албумът „7 (Част 2) “зае третото място в класацията за албуми, а Artik & Asti станаха втори в класацията за най-популярни изпълнители.

Въпреки че Spotify се появи в Русия едва през юли 2020 г., песента „Девочка танцуй“ успя да събере цели 7,27 милиона слушания. В края на годината Artik & Asti украсиха корицата на плейлиста Top Russia.

Клипът на песента събра над 75,7 милиона гледания в YouTube, а популярността на трака не можа да остави безразлични и други изпълнители. През декември HammAli & Navai пуснаха своя кавър версия на хита (с 3,6 милиона гледания в YouTube), а в предаването „Ты супер!“ тя беше изпълнена от 14-годишната певица Анна Свирепова (видеото събра 1.27 милиона гледания).

Като всеки модерен хит, в „Девочка танцуй“ мигновено се влюбиха и потребителите на TikTok. Общият брой на #ДевочкаТанцуй стигна почти 38 милиона. В един от клиповете песента се изпълнява от уличен музикант — сега с увереност може да се каже, че песента е станала народна.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *