Осемкратният носител на наградa Grammy, музикант, автор на песни и продуцент Finneas пусна своя първи студиен албум “Optimist”, включващ тринадесет песни, написани изцяло от него.

В колекцията участват наскоро издадените парчета – “The 90s”, “A Concert Six Months From Now”, трогателната и сърцераздирателна балада “What They’ll Say About Us” и още 10 нечувани досега заглавия.

В края на миналата седмица беше и официалната премиера на парчето „Love Is Pain“, което излезе с музикален видеоклип, дело на режисьора Сам Бенет.


Love Is Pain“ е разказ за една истински сърцераздирателна любов. Исках да напиша песен, която да разкрива същността на една връзка. Колкото повече обичаш някого, толкова повече той има способността да ти причини болка“, разказва Finneas.

„Optimist” е плод на неуморни студийни сесии, в които той свири, пее, продуцира и записва. Творчеството му е чисто и искрено, като любовта на дете. Когато всички се прибраха по домевете си през 2020 г., изпълнителят се завърна у дома в Лос Анджелис, което му даде достатъчно време да събере всички свои емоции и да ги преобрази в музика.

Finneas

Като продуцент-изпълнител никога не си давам достатъчно време да работя върху собствената си музика. В този случай няма кой да ми даде тласък, освен мен“, споделя той.

Всяка песен в дебютната колекция носи своята история. Сингълът „A Concert Six Months From Now“, с който братът на знаменитата Били Айлиш представи албума, разказва за откровения му оптимизъм, че след 6 месеца той ще отиде на концерт с приятелката си.

През 2017 г. купих билети, за да заведа половинката си да види The Fleet Foxes в Hollywood Bowl. Изминаха шест месеца и си казах, че съм бил истински оптимист, щом съм вярвал, че след толкова време ще сме все още заедно. Случайно се оказах прав обаче.“

Finneas споделя, че единствената му надежда е, там някъде да има поне един човек, който да се разпознае в историите му и да намери себе си в „Optimist”.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *