Вечната празнична класика на Марая Кери “All I Want for Christmas Is You” влезе с ново постижение в музикалната история.

Официално тя вече е първата колена песен с диамантен статус откакто се води статистика, съобщиха от Асоциацията на звукозаписната индустрия в САЩ. Песен или албум получава диамантен сертификат, ако от тях са продадени над 10 милиона единици.

Музикалната дива сподели по този повод в социалните мрежи снимка, на която държи специалната статуетка за постижението, и написа: „Диамантите са най-добрият приятел на едно момиче“.


View this post on Instagram

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey)

По-късно тя се похвали и с още грандиозни числа – “All I Want for Christmas Is You” е на първо място в класацията на Billboard за 100-те най-велики празнични песни в историята, а в стрийминг платформата Spotify парчето е навъртяло 1 милиард слушания.

През 2019 г. песента се изкачи за първи път до върха на Billboard Hot 100. Година по-рано точно на Бъдни вечер празничният хит стигна до първото място в глобалния топ 200 на Spotify.

И през тази година “All I Want for Christmas Is You“ заедно с „Last Christmas“ на Wham! отново влязоха и в британската класация, съответно на трето и четвърто място.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *