Народният певец Димитър Аргиров се завръща към рок-амплоато си на сцена заедно с култовата група Епизод. Той ще замести за няколко концерта настоящия фронтмен на бандата Емил Чендов, който се бе оттеглил временно, поради здравословни причини.

Това върна Димитър Аргиров към годините 1987-1990, когато самият той беше вокал на Епизод. Дълго време Аргиров живее в Италия и този период бележи раздялата му с групата.

Сега обаче музикантите се завръщат на сцената, за да изпълнят отново незабравими песни от техния репертоар. Оказа се, че феновете на са забравили песните и посрещнат с възторг появата на Димитър в Епизод.


Епизод

Групата организира голям мегаконцерт в София на 5 юни в столичния клуб City Stage. Той ще бъде разделен на две части – „Инквизиция” и „Възраждане”. Първата част певецът ще изпълни повечето песни от „мрачния” период на Епизод с присъствие на сцената на палачи и средновековни атрибути.

Паралелно с това Димитър Аргиров не спира да работи и своите фолклорни проекти. Той подготвя нови народни песни за четвъртият му албум озаглавен „Леле, шо е убава”. С народната певица Соня Чакърова, с която имат много дуети са готови и със съвместния им албум „Душа гори, песен пее”. Поради пандемията издаването беше отложено за тази година.

И в двата проекта Димитър експериментира, като създава аранжименти, смесвайки характерни мотиви от различни фолклорни области. Продължава и с интерпретирането на български народни песни с рок и метъл звучене.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.