За двата си предстоящи концерта в Пловдив (29 май) и София (31 май) обичаният по цял свят френски пианист Ричард Клайдерман ще разполага с ултрамодерен роял.

Това е концертният роял от ново поколение Е-272, дело на немската фабрика за пиана и рояли Щайнгребер.

Е-272 се отличава със свръхмодерна adsilent система, която елиминира слабостите на обикновените silent системи. Роялът разполага и с иновативен трансдюсер, който придава нечуван досега артистизъм на звученето.


На 29 май Клайдерман ще свири за първи път в Града на тепетата в зала „Колодрум Пловдив“. Столичната публика пък ще има удоволствието да чуе романтичния пианист на 31 май в зала 1 на НДК.

За първите си сценични изяви след принудителната пауза заради Ковид-19 Клайдерман е подготвил специално шоу с нова концертна програма – селекция от любими хитове, нови композиции и аранжименти на класически творби.

Изумителната концертна кариера на Ричард Клайдерман започва през 1976 г., когато продуцентът Оливие Тусен търси млад пианист за записа на нова пиеса – „Балада за Аделин“.

Със своите изпълнения Ричард Клайдерман докосва сърцата на хора от различни поколения и социални слоеве по целия свят. Концертите му са истински музикални спектакли, изпълнени с елегантност и романтика.

След концертите роялът Е-272 остава на пловдивска територия и ще бъде на разположение на най-добрите български и световни виртуози.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *