Кристофър Уолъс, добил световна слава като The Notorious B.I.G., остави наследство, което все още е значителна част от хип-хоп индустрията след смъртта му.

В памет на Notorious платформата Netflix пуска „Biggie: I Got A Story To Tell“, нов документален филм, който отдава почит на живота му с изключителни кадри и задълбочени интервюта със семейството и близките му приятели.

Rhino ще се присъединят към този празник с нова дигитална колекция, която откроява отличителни мелодии и лирично разказване на истории, които помогнаха за възхода на Biggie като хип-хоп икона.


Налични сега за теглене и стрийминг, 14-те парчета включват номинирани за награди Grammy хитове като “Big Poppa”, “Hypnotize” и “Mo Money Mo Problems.”

По време на кратката си, но влиятелна кариера, Biggie вдъхнови легиони фенове по света, докато печелеше възторжени одобрения с двата си студийни албума „Ready to Die“ (1994) и „Life After Death“ (1997), които са съответно шест пъти платинено и диамантено сертифицирани.

Тези албуми го издигнаха до хип-хоп знаменитост с парчета като “Juicy”, “Gimme The Loot” и “I Got A Story To Tell”, всички от които присъстват в документалния филм.

Също така колекцията съдържа музика, която не е включена в документалната продукция, както и избрани песни от посмъртните албуми след убийството на Biggie през 1997, като “Notorious B.I.G.” и “Dead Wrong” от „Born Again“ (1999) и “Nasty Girl” от „Duets: The Final Chapter“ (2005).

Правен в колаборация с близките на Biggie, „Biggie: I Got A Story To Tell“ е лично представяне на мъж, чиито бърз възход и трагичен край са в центъра на рап съсловието за повече от двадесет години.

Режисиран от Емет Малой, този интимен документален филм съдържа редки записи, заснети от най-добрия му приятел Деймън “D-Roc” Бътлър и нови интервюта с най-близките му приятели и семейство, разкриващи страна на Кристофър Уолъс, която досега светът не е виждал.

Филмът съдържа интервюта с Волета Уолъс, майката на The Notorious B.I.G. и “Diddy” Combs, който е и изпълнителен продуцент на филма.

“Това ще е първият документален филм, който ще се фокусира върху преживяванията в живота на сина ми и изкуството на музиката му, отколкото върху обстоятелствата около смъртта му. Той би искал да бъде запомнен така“, казва Волета.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *