Документалният филм на HBO – “Тина”, интимен портррет на легендарната изпълнителка Тина Търнър, ще направи своя дебют на 27 март и ще бъде достъпен за гледане и по HBO Max.

„Тина“ е разкриващ и интимен поглед към живота и кариерата на музикалната икона, начертала невероятния си възход към ранна слава, персоналните и професионални борби в живота си и още по-невероятното си възраждане като глобален феномен през 80-те.

Този откровен, динамичен разказ съдържа проницателни интервюта със самата Тина, проведени в родния ѝ град Цюрих, Швейцария, и с най-близките ѝ хора. Той също така включва изобилие от невиждани досега кадри, аудио записи и лични снимки, разказващи дълбока и увлекателна история за кралицата на рок ен рола в цялата ѝ сложност.


В допълнение на зашеметяващото количество архивни кадри в 60 години, документалният филм включва интервюта с Анджела Басет, Опра Уинфри, Кърт Лоудър, който съвместно е писал “I, Tina”, автобиографията, вдъхновила филма, драматурга Катори Хол, написала “Tina – The Tina Turner Musical”, както и съпруга и бивш мениджър Ъруин Бах, сред много други.

“Тина” стига до емоционален завършек с Тина Търнър, която прави поклон по време на откриващата вечер на Бродуей мюзикъла, посветен на живота ѝ – подходяща лебедова песен за невероятно талантлив изпълнител, който смело казва своята истина за домашното насилие и отказва да позволи на годините, пола или трудното минало да стоят на пътя ѝ.

“Тина” е тържество за огромния талант на Тина Търнър, невероятно пътуване към глобална слава и собственото ѝ приемане на статуса на обичан и уважаван оцеляващ.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *