На Енрике Мартин Моралес, както е пълното име на Рики Мартин, всъщност дължим грандиозния световен успех на латиноамериканската музика. Роденият през 1971 година пуерториканец придобива популярност в родината си още като 12-годишен с групата Menudo.

От 1990 година певецът продължава кариерата си като солов изпълнител. Оттогава Рики е продал над 60 милиона албума и има повече от 20 хита, покорявали върховете на най-популярните музикални класации.

През 1991 година Рики издава първия си самостоятелен албум, носещ неговото име. С продадени над 500 хиляди копия, той се превръща в най-успешния дебютиращ латино музикант за последните десет години. Следващият му албум „Me Amaras“ е доста по-зрял.


Съдържа много лични и баладични песни и също му носи голям успех и му печели наградата за най-добър латино артист на Billboard Video Awards през 1993 г. Колаборациите му с други латино изпълнители като Дженифър Лопес, Малума, Деди Янки просто са обречени на шеметен успех.

Мегаславата на певеца обаче идва през 1999 година с песента „Livin’ La Vida Loca“ от първия англоезичен албум на звездата. С повече от 8 милиона продадени копия „Livin’ La Vida Loca“ се превръща в един от най-успешните сингли на всички времена.

В края на 2016 година Рики обяви, че е сгоден за приятеля си Джоан Юзеф, художник, роден в Сирия, но израснал в Швеция. Двамата се запознали година по-рано. Певецът попаднал на негови картини, много харесал творчеството му и се свързал с него.

В американско телевизионно шоу Мартин признава, че бил доста нервен, когато направил предложението за брак към своя любим. Рики Мартин обаче не е от звездите, които афишират със семейното си щастие. Той е е щастлив баща на цели четири деца.

Кики, както го наричат в семейството му, говори пет езика – испански, английски, португалски, италиански и френски.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.