Дует Авеню ще изнесат един личен концерт на остров Света Анастасия на 6 август. Това ще бъде дългоочакваната среща на дуета с тяхната публика, като локацията на събитието е избирана специално, за да допринесе за цялостното изживяване от концерта.

Началото на тази музикална среща започва от Порт Бургас, откъдето почитателите на дуета с корабче ще се озоват на най-романтичното място в Бургаския залив – остров Света Анастасия, за да се насладят на вълшебни моменти под звездите, с вечните хитове на дуета.

На сцената с дъх на море заедно с дует Авеню ще излязат и техните музиканти – Васил Иванов (програминг и синтезатори), Юлиан Янев (клавир), Щерион Пилидов (китара), Стефан Попов (барабани), Христина Нейкова (беквокали), за да поднесат на меломаните един емоционален музикален спектакъл, в който ще представят любимите на публиката „Безвремие“, „Свобода“, „Спомни си ти за мен“, „Лъжи“ и ще изпълнят вечните класики „Пропилени дни“, „Живели ли сме някога преди“, „Бягство“ и много други песни от техния богат репертоар.


Дует Авеню е създаден през 1989 г. от Боби Иванчев и Заки Соколов, а в тяхна визитка и най-голям хит се превърна песента „Бягство“. Преди издаването през 1995 г. на дебютния им албум „Въпроси“ групата участва в различни фестивали и конкурси, където печели награди както на журито, така и на публиката. През този период участват като гости в многобройни телевизионни и радиопрограми.

През месец май 1994 г. Българска национална телевизия започва излъчването на клипа на пилотния сингъл „Живели ли сме някога преди“ от дебютния албум на Авеню – „Въпроси“. Клипът успява да се изкачи до 2-ро място в националната видео класация на БНТ и остава в нея повече от 24 седмици. Впоследствие албумът става най-продаваният дебютен албум на български изпълнител или група за 90-те години.

През ноември 1997 г. излиза вторият албум на „Авеню“ – „Лабиринт (или за картата от лабиринта и това, което ни очаква след него)“. Пускането му е съпроводено от голям самостоятелен концерт на дуета в зала 1 на НДК. През април 1999 г. групата издава албумът „Ремикси“. Николай Маджаров-Файчето от „Тибетски сърца“ ремиксира най-известните песни от първите им два албума.

А през юни 2002 г. е премиерата на едноименния им четвърти албум „Авеню“. През 2009 г. дуетът издава проекта си „Антология“, в който Боби и Заки избират песни от досегашните си албуми за двоен диск и добавят нов сингъл – песента „Завръщане“.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *