Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Тази седмица нашият уикенд герой е Руши Видинлиев.

Докато прочиствах компютъра си от стари и ненужни файлове, попаднах на свое интервю отпреди години с изгряващата тогава звезда Руши Видинлиев. Спомням си ясно този ден, предстоеше негов концерт, а аз изявих желание да направя записа. Исках да го опозная по-добре, да разбера каква магия носи в себе си този младок, за да се превърне в звезда буквално за една нощ.


Говорихме си за какво ли не, смяхме се, дори имахме време да обсъдим популярно телевизионно шоу. Не усетих как, но отпуснатите ми 15 минути бяха отлетели като миг, Руши трябваше да излезе пред своята публика. Разделихме се с усмивка, а когато той излезе, в стаята все още се усещаше онази харизматичност и особена енергия, която носят в себе си големите хора. Талантите. Какъвто безспорно е и днешният ни уикенд герой.

Певецът, актьор, режисьор и текстописец Руши Видинлиев е роден в разгара на лятото на 1980 година. От първи до четвърти клас учи в училището към италианското посолство в София. От малък тренира тенис на корт и мечтата му е да се занимава професионално с този спорт. 10-годишен заминава да учи в Шотландия, където бъдещата звезда открива магията на театъра.

След завършването на училището в Шотландия, Руши пътува и живее на различни места по света. Приет е в Кино академията в Ню Йорк, но избира Бристолския университет, където учи театър и кино.

Интересът на Видинлиев към изкуството го води към ново поприще – музиката! През 2000 година той се връща в България и започва записи по първия си албум. Издава дебютния си сингъл „Всичко се връща“, който моментално оглавява музикалните класации. Подобна е съдбата на всички други негови песни.

Паралелно с музиката, Руши се занимава активно и с кино – играе във филмите „Magma“ на режисьора Иън Гилмор, „Dalida“ на Джойс Бунюел, „Trade Routes“ на Джеймс Лофтус, озвучава Родни Копърботъм в българската версия на анимацията “Роботи” на Крис Уедж. През 2012 г. изиграва маниакален псевдошпионин в “Цветът на хамелеона”.

През 2003 година Руши издава песента „Хотел **“. В клипа участва знойната красавица Таня Илиева, която ще се превърне в жената на неговия живот и майка на детето му. През 2016 година Таня дари певеца с първото им отроче – дъщеричка.

За малцина е известен фактът, че Руши Видинлиев е съавтор на много от песните на други български изпълнители. Сред тях са „Думи“ на Мария Илиева и „Вуду“ на Нина Николина. Негови са текстовете на хитовете „За тебе песен нямам“ на Невена Цонева, „Няма място в теб“ на Тома и „Самурай“ на Жана Бергендорф.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.