Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Тази седмица нашата уикенд героиня е Пинк.

Предизвикателен стил и изключително емоционално звучене, което не оставя никого равнодушен. Розовата бунтарка буквално излива душата си чрез музиката. Вероятно това е причината тя да е толкова пленителна и неповторима.


Бонбонено розовото в артистичния ѝ псевдоним, като че ли не подхожда особено на бурния ѝ темперамент, но именно с него я познава целия свят – Пинк. Момичето, което успя да се отърси от тежките семейни проблеми, да се измъкне от хватката на дрогата и алкохола, за да постигне своята мечта – да твори, да пее, да намира красотата в музиката. И го прави повече от успешно.

Днес тя е улегнала майка на две деца и любяща съпруга. Вероятно от онова щуро момиче с пиърсинг на носа и розова коса не е останало много, но ние обичаме и вече порасналата Пинк. Защото пораснахме заедно. Дали станахме по-мъдри… не знам, но успяхме да запазим любовта си към музиката, така силна, както беше преди години. Когато животът наистина изглеждаше розов.

Нейното име е Алиша Бет Мур, но всички я познаваме просто като Пинк. Несъмнено тя е един от най-успешните американски поп-рок изпълнители на нашето време. Родена е в американското градче Дойлстаун, щата Пенсилвания, в семейството на медицинска сестра и военен ветеран от Виетнам. Любовта ѝ към музиката е силно повлияна от баща ѝ, който в детството ѝ често свирел на китара, изпълнявал заедно с нея собствени и популярни парчета и самият той мечтаел да е рок звезда.

Когато е едва 8-годишна, родителите на Пинк се разделят. Съкрушена от съпътстващите развода семейни скандали и раздялата с баща си, тя намира утеха единствено в музиката. Следват бурни години за Пинк – започва да пуши още на 9 г., на 12 експериментира с различни видове дрога, на 14 вече се бори с алкохолната зависимост, прекратява обучението си в местната гимназия, често е задържана в местния полицейски участък за различни криминални прояви.

През 1995 г. Алиша Мур заедно с две други момичета основават женската R’n’B група Choice. Момичетата се местят в Атланта, където в продължение на две години живеят под един покрив и записват първия си албум. През 1996 г. тяхната песен „Key To My Heart“ е включена в саундтрака на филма „Kazaam“. В края на 1997 г. Choice се разпадат, а Алиша решава да се отдаде на солова кариера под псевдонима Пинк.

Първият самостоятелен албум на Пинк, озаглавен „Can’t Take Me Home“, излиза през 2000 година. С над 2 милиона продадени копия само в САЩ албумът се изкачва до 21-ва позиция в класацията Billboard 200 за най-продавани албуми.

Пинк е щастливо омъжена за състезателя по мотокрос Кари Харт. Двамата се запознават през 2001 г. по време на негово състезание. През 2006 г. сключват брак. Две години по-късно се разделят, но през 2010 г. се събират отново, след което се ражда и първото им дете – дъщеря им Уилоу. На 26 декември 2016 година пък се роди и второто им дете – Джеймисън Муун Харт.

С 2 награди Grammy, 5 музикални награди на MTV, 2 награди BRIT и над 34 милиона продадени албума, през 2009 г. Пинк оглавява класацията на Billboard за поп-изпълнител на десетилетието (2000-2010 г.). През 2013 г. певицата е включена в класацията на списание Forbes за най-скъпо платените музиканти, с печалба от 32 милиона долара.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.